Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

2021 Yatırım Programı'nda Kanal İstanbul’a Bin TL Ayrıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan 2021 Yılı Yatırım Programı'na göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'hayalim' dediği Kanal İstanbul Projesi'nin "Bağlantı Yolları, Etüt, Proje ve Yapımı" için 2021 yılında yalnızca bin lira bütçe ayrıldı.

yapi.com.tr
2021 Yatırım Programı'nda Kanal İstanbul’a Bin TL Ayrıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 2021 Yılı Yatırım Programı’nda Kanal İstanbul ayrıntısı dikkat çekti. Erdoğan’ın her fırsatta yapacaklarına dair iddiasını yinelediği proje için 2021 yılında sadece bin TL’lik kaynak ayrıldı.

BirGün’den Seda Balmumcu’nun haberine göre; 2021 Yılı Yatırım Programı’nı içeren Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Program’da, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından “Kanal İstanbul Bağlantı Yolları, Etüt, Proje ve Yapımı” adı altında 2013 ve 2024 yıllarını kapsayan 12 yıl için 8 milyar 629 milyon TL’lik bütçe ayrıldığı belirtildi. Ancak, toplamda 150 kilometrelik yol için 2021 yılında bu bütçenin sadece bin TL’sinin tahsis edildiği ifade edildi.

Planları askıya çıkacak
Kanal İstanbul projesine ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yürütülen çalışmaları değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2 Ocak tarihinde yaptığı açıklamada ise şunları söylemişti:

“Ocak ayı itibariyle planlarımızı askıya çıkaracağız. 2021 yılı Kanal İstanbul’un başladığı ve hızlı bir şekilde yapılacağı bir yıl olacaktır. Artık son noktaya gelindi. Planları askıya çıkaracağız, onlar da (Ulaştırma Bakanlığı) ihale sürecini eşzamanlı başlatacaklar. Kanal İstanbul’da kararlıyız.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/2021-yatirim-programinda-kanal-istanbula-bin-tl-ayrildi_183739.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!