Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2B'yi Bekliyorlar

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'nin Karadeniz sahil şeridindeki orman arazileri kaçak villa doldu. Yaklaşık bin kaçak yapının bulunduğu bölgede 400

Hürriyet
2B'yi Bekliyorlar

b>Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'nin Karadeniz sahil şeridindeki orman arazileri kaçak villa doldu. Yaklaşık bin kaçak yapının bulunduğu bölgede 400 villa hakkında yıkım kararı çıktı. Orman içinde kaçak villa yapımına devam eden 5 kişi gözaltına alındı.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin seçim bölgesi olan Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'nde Karadeniz sahil şeridindeki orman arazileri kaçak villa istilasına uğradı. Yaklaşık bin kaçak yapının bulunduğu bölgede 400 villa hakkında yıkım kararı alındı. Kaçak bina sahipleri ise ‘‘Orman vasfını villalar altında yitiren’’ bölgenin tapusunu almak için hükümetin komisyonda bekleyen ‘‘2B - Orman Yasası'nın 2. Maddesi, B Bendi’’ yasasını bekliyor. Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'nde, muhteşem koylarla dolu Karadeniz sahillerinde, yemyeşil ormanlar kesilip arazi elde ediliyor ve ilk villanın yapımından sonra yanıbaşında yeni villalar yükseliyor. Yıllardır bu duruma göz yumulması nedeniyle de sahil şeridinde sadece mevki adıyla anılan, adları olmayan 'Villaköyler' oluşmuş. Orman vasfını yitirmiş arazilerin üzerine ev yapanlara satılması yasa tasarısının gündeme gelmesiyle, Karadeniz sahillerinde yeni temeller atıldığının, yarım kalmış villa inşaatlarının apar topar bitirilmeye çalışıldığının haber alınması üzerine, Jandarma'nın da desteğini alan Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, bölgede operasyon başlattı.

YIKIM KARARI VAR AMA

Cebeci ve Çamkonak Bölgeleri'nde, ‘Orman vasıflı Hazine arazisine’ kaçak bina inşa etmeye başladıkları belirlenen 5 kişi gözaltına alındı. Bununla birlikte bitirilmiş kaçak binalar da belirlendi. Bunlardan büyük bölümü hakkında ise daha önceden alınmış yıkım kararları bulunduğu ortaya çıktı. Yetkililer, sadece Kefken, Cebeci, Çamkonak ve Tuzağzı Bölgeleri'ndeki sahil şeridinde kısa süreli çalışma sonucu, orman arazisine inşa edilmiş 400'ün üzerinde kaçak villa belirlediler. Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, İstanbul'un Şile sahilinden Sakarya'nın Karasu sahiline kadar uzanan geniş bölgede bine yakın kaçak villa olduğunu belirlediler. Adı olmamasına rağmen, elektriği çekilmiş, sokak aydınlatmaları yapılmış Tuzağzı Mevkii'ndeki ‘Villaköy’de tesbit çalışması yapan Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, buradaki binaların tamamının orman arazisi üzerine kaçak olarak inşa edildiğini belirttiler.

HEPSİ KAÇAK

Orman görevlilerinin tesbitini izleyen villa sahiplerinden Özkan Ağar, DHA Muhabiri Mustafa Bağdiken'e, Tuzağzı Mevkii'ndeki evi 18 yıl önce yaptığını, her yıl ‘Yıktırılacak’ söylentileri çıkmasına rağmen yıktırılmadığını belirterek, ‘‘Bundan sonra da yıktırılmaz’’ dedi. Villasını 1996 yılında yaptırdığını söyleyen Rahmi Kalkan ise ‘‘Villaların kaçak olduğu doğru. Birileri yaptırmış. Gelip biz de yaptırdık. Bu arazileri belirli bedel karşılığında bize satsınlar’’ dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/2byi-bekliyorlar_4723.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!