Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

3. Havalimanına Terminal Oteli Geliyor

İstanbul’un yeni havalimanında hizmet verecek terminal oteli için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan izin çıktı. Havalimanı terminal binasında faaliyet gösterecek 451 odalı otelin 6 ayda tamamlanması planlanıyor. Otelin maliyeti 52 milyon 258 bin 265 TL.

yapi.com.tr
3. Havalimanına Terminal Oteli Geliyor

İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş tarafından yapılacak “İstanbul Yeni Havalimanı Terminal Oteli” projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bugün (27 Eylül) “Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Gerekli Değildir” kararı verdi. Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; Bakanlığa sunulan proje tanıtım dosyasında otelin Arnavutköy Tayakadın mevkiindeki İstanbul Yeni Havalimanı'nın terminal binasına içerisinde yapılacağı, otelde 102 hava tarafı, 349 kara tarafı olmak üzere toplam 451 oda bulunacağı bilgileri yer alıyor.

Terminal binası içerisinde kurulması planlanan otel, sektöründeki “Havalimanı Oteli ve Business (İş) Oteli” gereksinimlerini karşılayacak şekilde projelendirildi.

 

2 Girişi Olacak
Hem hava tarafındaki transfer yolcularının kullanımına hem de kara tarafındaki tüm misafirlere hizmet vermek amacıyla terminal binası giden yolcu katında birbirinden bağımsız iki farklı girişi olacak.

25 Yıl İGA İşletecek
Proje kapsamında yapılacak inşaat çalışmalarının yaklaşık 6 ayda tamamlanması hedefleniyor. İnşaat sırasında 300, işletme aşamasında ise toplam 180 kişinin çalışması öngörülüyor. Ekonomik ömrü 49 yıl olarak öngörülen otel, DHMİ ile yapılan ana sözleşmeye uygun olarak 25 yıl süreyle İGA tarafından işletilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/3-havalimanina-terminal-oteli-geliyor_167939.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!