Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Batum’a Yeni Terminal

Gürcistan'ın en büyük 3. kenti Batum, turistler tarafından tercih edilmesinin yanı sıra ticaret merkezi olarak da öne çıkıyor. Batum'da yetkililer 60 bin tona kadar mineral gübreyi depolayacak yeni bir terminal inşa ediyor.

yapi.com.tr
Batum’a Yeni Terminal

Batum Limanı, petrol taşımacılığı ile kenti önemli bir ekonomik merkez haline getirdi. Şimdi ise liman faaliyetlerini çeşitlendirmek üzere yeni terminal projesiyle Orta Asya'dan ülkeye gelen gübreler, depolanacak, işlenecek ve Avrupa'ya nakledilebilecek. Euronews Türkçe'de yer alan habere göre; 20 milyon dolara mal olacak terminalin inşası için Gürcistan hükümeti ve özel şirketler Wondernet Express ile Trammo güçlerini birleştirdi.

Orta Asya ülkelerinden Azerbaycan, Bakü'deki Hazar Denizi limanına gelen mineral bazlı gübreler işlenecek ve oradan Gürcistan'ın Karadeniz kıyısı üzerinden demiryolu ile Batum'a taşınacak. Böylece Karadeniz'den çıkan ürünler rahatlıkla Avrupa pazarına gönderilecek.

Bu, Gürcistan'ın Avrupa ile Asya arasındaki stratejik konumundan faydalanma ve Doğu ile Batı'yı birbirine bağlayan bir ticaret merkezi haline gelme çabasının bir parçası olarak görülüyor. Gürcistan'ın özerk Acara bölgesinin başkenti olan Batum'da bu proje ile en az 100 yeni iş imkanı yaratılarak yerel ve bölgesel ekonominin güçleneceği düşünülüyor.

Yetkililer ayrıca projenin uluslararası çevre standartları ve düzenlemelere uyumlu olduğunu öne sürüyor. Yeni terminalin 2020 yazından itibaren faaliyete geçmesi bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/batuma-yeni-terminal_173584.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!