Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

3 Köyün Ortak Merasına GES Yapılıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ladik ilçesinde 3 köyün ortak kullandığı meraya bölge halkının açtığı dava devam ederken GES (Güneş Enerji Santrali) yapmaya başladı.

yapi.com.tr
3 Köyün Ortak Merasına GES Yapılıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ladik ilçesi Tatlıcak Yaylası'nda 3 köyün ortak kullandığı meraya GES (Güneş Enerji Santrali) yapma kararı aldı. Geçimlerini hayvancılık ve tarım yaparak sağlayan, hayvanlarını merada otlatan köylüler bu karar karşı çıktı. Hayvancılık ve tarım için devletten destek beklerken meraları ellerinden alınmak istenilen yöre halkı olayı yargıya taşıdı.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; köylüler yerel mahkemeye açtıkları davayı kaybedince Yargıtay'a başvurdu. Ancak belediye kesin karar çıkmadan meraya GES yapmaya başladı.

Tatlıcak Mahalle Muhtarı Halis Erkul, Büyükalan Mahalle Muhtarı Vedat Yüksel ve vatandaşlar Yargıtay'a yaptıkları itirazın sonucunun beklenmeden çalışmaların başlamasına tepki gösterdi.

Tatlıcak Mahalle Muhtarı Halis Erkul, “Bölgeyi köylülerimiz tarım için kullanıyor. Burada hayvanlarımızı otlatıyoruz. Başka bir arazi mi kalmadı? Biz dava açtık, yerel mahkeme belediye lehine karar verildi, ancak üst mahkemeye itiraz ettik ve dava Yargıtay’da. Bu santrali burada istemiyoruz.” dedi.

Büyükalan Mahalle Muhtarı Vedat Yüksel ise, GES projesi ile ilgili acele kamulaştırma kararı alındığına dikkati çekti. Enerji nakil hattının geçeceği bölge üzerindeki evlerin kamulaştırıldığını belirten Muhtar Yüksel, “Vatandaşlar bu projeyi istemiyor.” diye konuştu.

“Elektrik faturası ödemeyeceğiz”
GES projesiyle ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise nüfusa göre en fazla elektrik faturası ödeyen belediyelerden biri olduklarını söyledi.

Projenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Demir, şöyle konuştu: “Yasal olarak bizim yenilenebilir enerjilerden ürettiğimiz elektrik noktasında bakanlık ile mahsuplaşıyoruz. Yani tükettiğimiz kadar enerji üretip ulusal hatta verdiğimizde biz elektrik faturası ödemez hale geleceğiz. Yıllık 350 milyonun liranın üzerinde elektrik faturası ödüyoruz. Her yıl bu parayla yatırım yapar hale geleceğiz. Bu, Samsun'un geleceği için kadınları, gençleri, çocukları için ilave yatırım demek. Bu, Samsun'da yaşayan herkes için müthiş bir proje.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/3-koyun-ortak-merasina-ges-yapiliyor_193338.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!