Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

300 Milyon Dolarlık Ormanada’da Ev Sahipleri ‘İyi Tarım’ da Yapacak

Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım, İstanbul Zekeriyaköy’de 300 milyon dolar bütçeli yeni ‘yaşam projesi’ Ormanada’ya başlıyor. 220 dönümlük arazi üzerinde 188 adet beş farklı villa ve 71 adet sıra evden oluşan projede fiyatlar 500 bin dolardan başlayıp 2.2 milyon liraya kadar çıkıyor. 2 faz halinde satışa sunulacak olan ve 2013 yılında

Hürriyet Gazetesi
300 Milyon Dolarlık Ormanada’da Ev Sahipleri ‘İyi Tarım’ da Yapacak

Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım, İstanbul Zekeriyaköy’de 300 milyon dolar bütçeli yeni ‘yaşam projesi’ Ormanada’ya başlıyor. 220 dönümlük arazi üzerinde 188 adet beş farklı villa ve 71 adet sıra evden oluşan projede fiyatlar 500 bin dolardan başlayıp 2.2 milyon liraya kadar çıkıyor. 2 faz halinde satışa sunulacak olan ve 2013 yılında tamamlanması planlanan Ormanada’da 25 dönüm yeşil alan olarak ayrıldı. Bunun 5 dönümü de proje sakinlerinin ‘iyi tarım’a yönelmesi için kullanılacak.

Eczacıbaşı’nın ‘Kanyon’dan sonra ikinci yaşam projesi’ olan Ormanada’yı tanıtan Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Erdal Karamercan, “Gayrimenkul sektörü Eczacıbaşı Topluluğu’nun ayrıcalık yaratacağı projelerin içinde olacağı bir sektör olacak. Her gün proje ilan edip, zincir olarak bu projeleri bağlayan anlayış içinde değiliz” dedi. Karamercan, şu bilgileri verdi:

“Hem şehir içinde olmak isteyip hem şehrin karmaşasından uzakta, doğa içinde yaşamak isteyen insanlar için ideal bir yer. 3 bin ağaç yetiştiriyoruz ve 3 bin ağacı buraya monte edeceğiz. Bu projenin arazisini 2007-2008’de parça parça topladık.”

Her evin fiyatı farklı

Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım Genel Müdürü Mehmet İmre ise, projenin metrekare fiyatlarının 2 bin 800 dolardan başladığını belirterek, şöyle konuştu:

“Metrekare fiyatlarının üst limiti ise 4 bin 500 dolara kadar çıkıyor. Villa ve sıra evlerin fiyatları ise 500 bin dolardan başlayıp, 2.2 milyon dolara kadar çıkabiliyor. Projede aynı fiyata sahip olan iki adet villa ya da sıra ev bulamayabilirsiniz. Çünkü metrekare fiyatı belirlenirken bir çok özelliği dikkate aldık. Şu anda altyapı çalışmalarına başladık. Proje iki faz halinde sürecek, ilk fazı da 30 ay sonra teslim edeceğiz.”

Ormanada Satış Müdürü Rana Dramalı da, projede 3 farklı tasarım seçeneğinin sunulacağını belirtirken, 20 adet simplex (tek katlı), 35 adet dubleks (iki katlı) ve 16 adet tripleks (üç katlı) konutun yanı sıra, Adameydan , Adamekan ve Adaçarşı gibi sosyal paylaşım alanları bulunacağını da kaydetti.

Galataport ihalesinin koşulları bekleniyor

Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Erdal Karamercan Eczacıbaşı’nın Akfen ile birlikte ortak bir girişim grubu olarak katılmayı planladığı Galataport ihalesine ilişkin olarak, “Daha geliştirilme aşamasında” dedi. Erdal Karamercan, “Daha henüz Galataport ihalesine nasıl bir proje ile çıkılacağı belli değil. Koşulların netleşmesi bekleniyor” diye konuştu.

Kartal projesi son aşamaya geldi

Kartal Kentsel Gelişim Projesi’nin son aşamaya geldiğini ifade eden Erdal Karamercan, şu bilgileri verdi: “Burayı dünyanın önde gelen mimarlarından Zaha Hadid ile geliştiriyoruz. İmar hakları netleşmediği için net rakamlar veremiyoruz. Ancak orada 400 dönüme yakın arazimiz bulunuyor. Bu arazi içinde verilecek olan imar izinlerine baktığımızda 700-800 bin metrekarelik kapalı alan potansiyeli olduğunu görüyoruz. Burada konumlandırılacak proje çok farklı mimarisi ile ayrıcalıklı bir proje olacak. Yıl sonuna kadar iş şekillenmiş olacak.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/300-milyon-dolarlik-ormanadada-ev-sahipleri-iyi-tarim-da-yapacak_83287.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!