Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Akdamar'daki Tarihi Restorasyon

356 Kişilik Törenle Açılıyor

Van'da Akdamar Adası’ndaki adayla aynı taşıyan ve Kültür Bakanlığı tarafından 2 milyon 600 bin YTL harcanarak restore edilen tarihi Ermeni Kilisesi, Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi olarak törenle açılıyor.

Hürriyet Gazetesi/Ümit KOZAN / Uğur ERGAN
356 Kişilik Törenle Açılıyor

br/> Van'da Akdamar Adası’ndaki adayla aynı taşıyan ve Kültür Bakanlığı tarafından 2 milyon 600 bin YTL harcanarak restore edilen tarihi Ermeni Kilisesi, Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi olarak törenle açılıyor. Açılıştan bir gün önce Van’a gelen Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, kilisenin restore edilip açılmasından mutlu olduklarını belirtti.

Mesrob II, "Bu projeyi tamamlayanları kutluyorum. Açılış konusunda Ermenistan’la bir görüşmemiz olmadı. Onlarla bir ilişkimiz yok. Biz özerk bir patriğiz" dedi.

Geniş katılım
Açılış için davetliler ve yerli ve yabancı gazeteci olmak üzere 356 kişi akreditasyon yaptırdı. Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, ABD Los Angeles’den Başpiskoposlar Moushegh Mardirossian, Sempad Lapadjian, New York’dan Khajag Barsamian, Ermenistan’dan Kültür Bakan Yardımcısı Gagik Gyurjyan başkanlığında 20 kişilik heyet, 20 ülkeden, büyükelçiler, milletvekilleri, Ermeni cemaatinin önde gelenleri katılacak.

Haç konmayacak
Akdamar Kilisesi’nin kubbesine Ermeni cemaatinden gelen talebe rağmen haç konulmayacak. Dışişleri Bakanlığı, Kültür Bakanlığı’na "İstanbul’daki Ayasofya müze konumunda olup ibadete açık değildir ve kubbesinde İslam dininin sembolü olan hilal bulunmamaktadır. Akdamar Kilisesi de aynı durumda olduğu için haç konulması uygun olmaz" görüşünü bildirmişti.

Kars hatırası
VAN’daki açılış için Ardahan Türkgözü Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan Ermenistan Kültür Bakan Yardımcısı Gagik Gyurjyan başkanlığındaki 20 kişilik Ermeni heyeti, geceyi Kars’ta geçirdi. Heyet sabah tarihi 12 Havariler Kilisesi’ni, Taş Köprü’yü ve tarihi evleri dolaştı, bol bol fotoğraf çekti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/356-kisilik-torenle-aciliyor_53048.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!