Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"5 Yılda 1.5 Milyon Konutu Dönüştüreceğiz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 5 yılda 1,5 milyon konut dönüştüreceklerini, İller Bankası'nın dönüşeme 4 milyar liralık kaynak sağlayacağını söyledi.

yapi.com.tr/AA
"5 Yılda 1.5 Milyon Konutu Dönüştüreceğiz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 5 yılda 1,5 milyon konutun dönüşümünü yapacaklarını belirtti. Bakan Kurum, "Bakanlığımıza bağlı İller Bankası Genel Müdürlüğümüz eliyle de belediyelerimize tam 4 milyar lira kaynak vermek suretiyle yüzde 50'ye kadar kredilerimizde faiz desteği vererek yine kentsel dönüşümün hızlandırılmasına katkı sağlayacağız. Kentsel dönüşüm bu manada çok önemli bir süreç ve bu süreci de biz gerçekten kararlı bir şekilde yürütmek istiyoruz" diye konuştu.

Bu dönemde İstanbul'a yapılacak kamu ve özel sektör yatırımlarının da önünü açtıklarının altını çizen Kurum, "Tam 137 milyar liralık da ÇED raporlarına onay vermek suretiyle hem yatırım hem de istihdamın önünü açtık. Kentsel dönüşümün ivmesini artırmak adına 81 il valiliğimize kapsamlı bir genelge gönderdik. Bu noktada valiliklerimiz tüm şehir genelinde riskli alanlardan başlamak suretiyle dönüşümü hızlandıracaklar" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/5-yilda-1-5-milyon-konutu-donusturecegiz_171147.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!