Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Murat Kurum: Kentsel Dönüşümde Israrlıyız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Depremler ve çöken kaçak binalar, kentsel dönüşüm ısrarımızın ne kadar haklı olduğunu bir kere daha gösterdi. Halkımızın can ve mal güvenliği için kentsel dönüşüm şart" diye konuştu.

yapi.com.tr/AA
Murat Kurum: Kentsel Dönüşümde Israrlıyız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Karapınar'da düzenlenen mitinge katıldı. Kurum, vatandaşın rızasının olmadığı hiçbir projeyi yapmayacaklarını, yapılmasına da izin vermeyeceklerini söyledi.

Bakanlık olarak ülkenin gelişmesi, kalkınması, vatandaşların yaşam standartlarının yükselmesi için çalışma başlattıklarını kaydeden Kurum, kentsel dönüşümün bu anlamda önemli bir konu olduğunun altını çizdi.

"2030 yılına kadar; her yıl 300 bin konutu dönüştüreceğiz"
Kartal'da çöken binanın üzüntüsü içerisinde olduğunun altını çizen Bakan Kurum, şu açıklamalarda bulundu: "Son günlerde yaşanan orta şiddetli depremler ve çöken kaçak binalar, kentsel dönüşüm ısrarımızın ne kadar haklı olduğunu bir kere daha gösterdi. Halkımızın can ve mal güvenliği için kentsel dönüşüm şart. Bunun için 81 ile genelge gönderdik. 3 ay içinde riskli binaların tespitinin yapılmasını istedik. Riskli hiçbir binada bir tek vatandaşımızın oturmasına izin vermeyeceğiz. İnşallah 2030 yılına kadar her yıl 300 bin konutu dönüştüreceğiz. 6 milyon 700 bin konutumuzu hep birlikte geleceğe hazır hale getireceğiz. Karapınar'ın da kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu biliyorum. İnşallah 2019 yılı Karapınar’da kentsel dönüşüm yılı olacak."

''Karapınar'a 36 bin metrekarelik millet bahçesi''
Karapınar'ın ve ülkedeki diğer il ve ilçelerin bütün ihtiyaçlarını çözmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını söyleyen Kurum, ilçeye yapımı devam eden ve yapılması planlanan projelerini açıkladı. 81 ilde millet bahçesi yapmayı planladıklarını söyleyen Karapınar'a da 36 bin metrekarelik alanda millet bahçesi yapacaklarını açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/murat-kurum-kentsel-donusumde-israrliyiz_170927.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!