Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

50 Milyon Yıldır Görülmeyen Sıcaklıklar Geliyor

Yapılan bir araştırmaya göre Dünya, son 50 milyon yıldır görülmeyen sıcaklıklara doğru ilerliyor.

yapi.com.tr
50 Milyon Yıldır Görülmeyen Sıcaklıklar Geliyor

Bilim insanları, Dünya’nın dinozorlar çağından bu yana 4 farklı iklim durumu yaşadığını belirtiyor. Bunlar, ‘sıcak dünya (Sera)’, ‘ılık dünya’, ‘soğuk dünya’ ve ‘buzlu dünya’ diye adlandırılıyor. Yeni çalışmada araştırmacılar bu 4 iklim durumunu, son 50 yılda yapılan sondaj keşiflerinden elde edilen deniz dibi kayaçlarını kullanarak ayrıntılı biçimde haritalandırdı.

Independent Türkçe’nin Mirror’dan aktardığı habere göre; gezegen 3 milyon önce, Kuzey Yarım Küre’de buz tabakalarının büyüyüp küçülmesiyle karakterize edilen ‘Buzul Dünya’ durumuna girdi ve modern insanlar da bu süre zarfında gelişti. Ancak artık sera gazı emisyonları ve diğer insan faaliyetleri gezegeni bir ‘sıcak dünya’ durumuna doğru sürüklemeye başladı.

Çalışmanın başyazarı, Almanya’daki Bremen Üniversitesi’nden Dr. Thomas Westerhold, “66 ila 34 milyon yıl önce (Eosen dönemi) gezegen bugün olduğundan önemli ölçüde daha sıcaktı.” dedi ve ekledi: “Bu dönem özellikle ilgi çekici. Çünkü gelecekte olması beklenen antropojenik değişimle geçmiş arasındaki paralelliği temsil ediyor.”

Science dergisinde yayımlanan araştırmanın yazarlarından ve University College London’dan Dr. Anna Joy Drury de Dünya iklimin son 50 milyon yılda kademeli olarak soğuduğunu belirterek, “Ancak şimdi meydana gelen ve gelecekte gerçekleşmesi beklenen hızlı antropojenik değişimler, bu eğilimi tersine çeviriyor.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/50-milyon-yildir-gorulmeyen-sicakliklar-geliyor_181755.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!