Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“6 Şubat Depremi Hatay için Milat Olmak Zorunda”

Hatay Ortak Meselemiz Konseyi’nin, kentin yeniden inşasına dair açıklamasında "Şehir planlama, mimari, mühendislik, idari, denetsel ve hukuki hatalar yüzünden canlarımızı yitirmek istemiyoruz." denildi.

yapi.com.tr
“6 Şubat Depremi Hatay için Milat Olmak Zorunda”

Hatay Ortak Meselemiz Konseyi, Hatay'ın sağlıklı bir şekilde imarında söz sahibi olmak, fikir beyan etmek, ilgili taraflarla müzakereler yapabilmek, maddi ve manevi destek olmak adına bir konsey kurduklarını açıkladı.

Konseyin açıklamasında, kent için bilimsel veriler ışığında, deprem bölgesi olduğu gerçeğiyle hareket edilerek yeni bir yerleşim planı hazırlaması ve mevzuata uygun, kentin tarihi ve coğrafi özelliklerinin göz önüne alınarak inşa edilmesi talebi dile getirildi.

Evrensel’de yer alan habere göre; Hatay Ortak Meselemiz Konseyi, yayımladığı yazılı açıklamada bölgenin ve dünyanın en kadim illerinden biri olan Hatay'ın inşa çalışmaları öncesinde devlet kurumlarının, Hataylılarla ayrıntılı bir şekilde ve ortak akılla hareket ederek uyum içinde çalışması istendi. "Şehir planlama, mimari, mühendislik, idari, denetsel ve hukuki hatalar yüzünden canlarımızı yitirmek istemiyoruz." denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şehrimizi yeniden ayağa kaldırmalıyız. Bizler, bu şehrin evlatları olarak, bunu hep birlikte yapabiliriz. Şehrimizin kaderini, kendimiz çizebiliriz. Hiçbir işi aceleye getirmeden, bilimden, modern şehircilik anlayışından, güvenlik prensibinden ayrılmadan sağlam inşaatlar yapıp, Hatay ruhuna sahip çıkabilir, Hatay’ı yeniden inşa edebiliriz. Biz, Hatay şehrinin evlatları olarak bir yol haritası hazırlayalım. Evlatlarımız ve insanlarımız için bir gelecek planlayalım. Buna muktediriz."

Hatay Kent Konseyi’nde şu isimler yer alıyor:

Aksel Butros, Deniz Tavşancıl, Harun Tavşancıl, Neval Oğan Balkız, Yusuf Bolat, Hakan Boyacı, Bülent Can, Ayhan Kara, Barış Can, Celal Civelek, Hikmet Çinçin, Sabit Çoşkun, Deniz Emir, Mert Eşberk, Ümit Güç, Binnur Hataylı, Hüseyin Pehlivan, Şerif Kurtuluş, Ferhat Kuseyri, Yusuf Ziya Kuzu, Ertuğrul Okuyan, Yeşim Ötken, Osman Ovalı, Selahattin Eskiocak, Mete Akçay, Cem Mertayak, Mehmet Bulanık, Kerem Mertayak, Mehmet Kalaycıoğlu, Abud Abdo, Gökhan Alkan.

http://www.yapi.com.tr/haberler/6-subat-depremi-hatay-icin-milat-olmak-zorunda_194669.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!