Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

72 Milyon Avro'luk 'Kahramanmaraş AVM' İnşaatı Başladı

Rönesans Gayrimenkul (RGY) tarafından projelendirilen 72 milyon Avro'luk Kahramanmaraş AVM'nin inşaatı başladı. 2013 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması öngörülen AVM'de 155 mağaza yer alacak ve 2 bin kişiye istihdam sağlanacak.

yapi.com.tr / AA
72 Milyon Avro'luk 'Kahramanmaraş AVM' İnşaatı Başladı

Rönesans Gayrimenkul (RGY) tarafından projelendirilen 72 milyon Avro'luk Kahramanmaraş AVM'nin inşaatı başladı. 2013 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması öngörülen AVM'de 155 mağaza yer alacak ve 2 bin kişiye istihdam sağlanacak. Şazibey Mahallesi'nde bulunan eski otogar arsasında hayata geçirilecek olan ve 114 bin metrekare inşaat alanına sahip projenin kiralanabilir alanı ise 57 bin 500 metrekare olarak tasarlandı. İnşaat tamamlandığında 155 mağaza AVM içerisinde yer alacak ve yaklaşık 2 bin kişiye de istihdam sağlanmış olacak.
    
RGY Ceo'su Cenk Arson, yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş AVM'yi 2013'in ilk çeyreğinde tamamlamayı öngördüklerini ifade etti. Arsa dahil projenin 72 milyon Avroya mal olacağını kaydeden Arson, ''Çok titiz araştırma süreci sonunda en doğru yerde, en doğru projeyi oluşturarak, hem başarıyı garantiliyoruz, hem de yatırım yaptığımız bölgenin yaşamını yeniden şekillendiriyoruz. Kahramanmaraş'a bizimle birlikte gelecek olan markalar, şehri cazibe merkezi haline getirecek. Üstelik bölge için çok büyük bir istihdam olanağı yaratacağız'' dedi.

RGY'nin Türkiye'de bugüne kadar 7 AVM projesini tamamladığını hatırlatan Arson, şöyle konuştu:
    
''Bunlar İstanbul'da Optimum İstanbul ve Kozzy AVM, Ankara'da Optimum Ankara, Gaziantep'te Sankopark ve Şirehan AVM, Adana'da Optimum Adana ve Malatya'da Malatyapark AVM'dir. RGY'nin Rusya'daki yatırımları ağırlıklı olarak ofis merkezlerinden oluşmaktadır. Şirketimizin halihazırda Rusya'nın St. Petersburg şehrinde 4 ofis binası, 1 otelden ve iş merkezinden oluşan bir karma yatırımı ve Rusya'nın Novosibirsk şehrinde bir AVM'si bulunmaktadır.''
    
Arson, RGY'nin 2012 yılında devam eden 3 yatırımı, 2013'te ise 4 veya 5 yatırım devreye almayı planladığını ifade ederek, RGY'nin 2011 yılında olduğu gibi 2012'de de portföyünü istikrarlı ve karlı bir şekilde büyütmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/72-milyon-avroluk-kahramanmaras-avm-insaati-basladi_90129.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!