Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kahramanmaraş'a 40 Milyon Avroluk Atık Su Tesisi

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yaptırılacak ve 40 milyon avroya mal olacak atık su arıtma tesisi projesi hibe programının Avrupa Birliği (AB) tarafından onaylandığı bildirildi.

yapi.com.tr / AA
Kahramanmaraş'a 40 Milyon Avroluk Atık Su Tesisi Foto: AA

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, atık su arıtma tesisinin AB hibesiyle yaptırılması için hazırlanan etüt, fizibilite ve proje çalışmaları tamamlanarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanlığı'na sunuldu. Tesisin AB hibe desteğiyle yapılabilirliği değerlendirilerek saha incelemesi yapılmasına karar verildi.

AB Bölgesel Politikalar Birimi'nde yer alan 4 kişilik heyet, bu çerçevede Kahramanmaraş'a gelerek proje sahasında incelemelerde bulundu, ardından Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı ziyaret etti.

Yüzde 85 hibe ile yapılacak

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, heyetteki yetkililerle bir araya geldiği toplantıda, atık su arıtma tesisi projesinin belediyenin en büyük ve en önemli projelerinden biri olduğunu ifade ederek, ''Tesis yüzde 85 hibe yoluyla yapılacak. Ayrıca bu projenin hayata geçirilmesi AB standartlarını yakalıyor olmanın yanı sıra uluslararası kuruluşların bu konuda sorumluluk hissedip desteklerini almak da çok önemli bir başarıdır'' dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bahattin Kaptan ise projenin her geçen yıl büyüyen Kahramanmaraş için önemine işaret ederek, ''Kısa süre içerisinde büyükşehir olacak Kahramanmaraş Belediyesi için bu projenin bir an önce gerçekleştirilmesi büyük öneme sahip. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak projenin biran evvel hayata geçirilmesi noktasında her türlü desteği veriyoruz'' diye konuştu.

Kaptan, toplantıya katılan AB delegasyonu ve bakanlık yetkililerine de teşekkür etti.

Toplantıda AB heyeti teknik, mali ve uygulanabilirliği açısından yaptığı incelemeler neticesinde atık su arıtma tesisi projesi hibe programını onaylayarak, gerekli işlemlerin başlatılmasına karar verdi.

Kayseri çevre yolu ile Sır Barajı arasında kalan alana kurulacak tesisin, evsel nitelikli atıklardan oluşan çevre kirliğini önleyeceği ve azot, fosfor giderini barındıran ileri biyolojik arıtma ve atık çamurundan enerji üretimi sağlayacağı kaydedildi. Tesisin 40 milyon avroya mal olacağı belirtildi.

Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanı Ercan Tortop, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcileri, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Uzunlar ve AB heyeti katıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kahramanmarasa-40-milyon-avroluk-atik-su-tesisi-_102245.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!