Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Okul İnşaatı 4 Yıldır Tamamlanamadı

İzmir’in Bornova ilçesi Naldöken Mahallesi’nde 4 yıldır inşaatı tamamlanamayan okul, veli ve öğrencilere çile oldu.

yapi.com.tr
Okul İnşaatı 4 Yıldır Tamamlanamadı

İzmir’in Bornova ilçesi Naldöken Mahallesi’ndeki Süleyman Demirel Çok Programlı Anadolu Lisesinin inşaatı, bitmeyen bir kabus gibi dört yıldır devam ediyor. İhalesi birçok kez el değiştiren okulun son yapılan ihalede ise inşaatı askıda kaldı. Son olarak bu yıl eylül ayında açılacağı duyurulan okulun kapıları yine kapalı.

Evrensel’den Kıvılcım Eftelya’nın haberine göre; mahalledeki okul inşaatının bitmemesi hem öğrenciler hem de veliler için büyük sorun. Çocuklarını başka bir mahalledeki okula göndermek zorunda kalan veliler, ulaşım ve ekonomik yönden zorlanıyor. Çocukların yaşadıkları ulaşım sıkıntısı nedeniyle okuldan soğuduklarını dile getiren veliler, yol ve çocukların günlük yemek masraflarının da arttığına dikkat çekerek mahalledeki okulun bir an önce açılmasını istedi.

Öğretmenler de yaşananlara tepkili. Bir öğretmen, sorumlu kamu kurumunun kendisinin yapması gereken inşaatı ihaleye vermesi nedeniyle öğrencilerin pandemiden bu yana mağdur edildiğine dikkat çekti. Okul için en az 3 kez ihale yapıldığını ve ihaleyi alan firmaların işleri tamamlamadan kaçıp gittiğini anlatan öğretmen, “Öğrenciler mahallede evlerinin yanı başında okula gitmek varken 2-3 araç değiştirerek okula gitmeye çalışıyor. Sabahın 6’sında kalkıp derse gelen öğrenciler doğal olarak yorgunluktan, uykusuzluktan dersleri verimli takip edemiyor. Sınıflar ise çok kalabalık, asansör boşluğundan bozma daracık alanlarda, tahta bile olmadan ders işlemek zorunda kalıyoruz. Okulun inşaatının tamamlanması için artık derhal adım atılmalı. Bu mağduriyet eğitimden kopuşa sebep olmadan son bulmalıdır.” çağrısını yaptı. 

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/okul-insaati-4-yildir-tamamlanamadi_200705.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!