Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Acaristanbul Beklemede

Beykoz Özel Serdaroğlu Ormanı'nı katlederek yapılan Acaristanbul villalarının yıkımına olanak sağlayan Danıştay kararı, sonunda Beykoz Belediyesi'ne ulaştı.

Cumhuriyet Gazetesi



b>Beykoz Özel Serdaroğlu Ormanı'nı katlederek yapılan Acaristanbul villalarının yıkımına olanak sağlayan Danıştay kararı, sonunda Beykoz Belediyesi'ne ulaştı. Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül'ün dosyayı encümene sevk etmesinin ardından, konunun salı günü gerçekleştirilecek encümen toplantısında gündeme alınması bekleniyor.

Özel Serdaroğlu Ormanı'nda ruhsatsız olarak inşa edilen 4'ü su basman seviyesinde toplam 142 villanın yıkımı için Danıştay 6. Dairesi'nin "Beykoz Belediyesi'nin Acaristanbul'a verdiği yapı ruhsatının iptaline ilişkin yerel mahkeme kararını onamasına ilişkin kararı'' 15 gün sonra belediyenin Hukuk İşleri Müdürlüğü'ne tebliğ edildi. Dosya, Hukuk İşleri Müdürlüğü'nden İmar İşleri Müdürlüğü'ne gönderilecek, daha sonra da Belediye Başkanı Muharrem Ergül'e sunulacak.

Belediye Başkanı Ergül'ün dosyayı belediye encümenine sevk etmesi halinde önümüzdeki salı günü yapılacak olağan encümen toplantısında konunun gündeme alınması bekleniyor. Bu arada, Zekai Emeç'in istifasıyla boşalan encümen üyeliği için pazartesi günü belediye meclisinde seçim yapılacağı belirlendi.

Hukuki süreç
Mimarlar Odası İstanbul Şubesi'nin İstanbul 3. Bölge İdare Mahkemesi'nde açtığı dava, 9 Nisan 2006'da Acaristanbul'daki ruhsatların iptal kararıyla sonuçlanmıştı. Acarlar İnşaat'ın bu karara itirazı ise Danıştay tarafından reddedilmişti. Beykoz Belediyesi, Danıştay'ın kararının ardından 18 Aralık 2006 tarihine kadar yaptığı inceleme sonucunda yapı tatil tutanakları tutarak 142 adet yapının ruhsatsız hale geldiğini Acarlar'a bildirmişti.

Yapıların ruhsatlandırılması için verilen sürenin 18 Ocak 2007'de bitmesi ve bu sürede ruhsatlandırma yapılmaması sonucu Muharrem Ergül, dosyayı encümene sevk etmişti.

'Gözler encümende'
30 Ocak'ta toplanan encümen, Acaristanbul ruhsatlarının iptaline ilişkin Danıştay'a yapılan temyiz başvurusuyla ilgili nihai kararın beklenmesine ve karar gelinceye kadar dosyanın İmar Müdürlüğü'ne iadesine karar vermişti. Çevre ve Orman Bakanlığı encümenin bu kararına itiraz etmişti. Bakanlığın itirazının ardından toplanan encümen, "Acaristanbul'un yıkımı için Danıştay'ı bekleme" kararını yinelemişti. Son olarak da Danıştay, 14 Şubat'ta nihai kararını vererek Beykoz Belediyesi'nin Acaristanbul'a verdiği ruhsatı iptal etmişti. Danıştay'ın bu kararı da 28 Şubat Çarşamba günü belediyeye tebliğ edildi. Şimdi Acaristanbul için Beykoz Belediye Encümeni'nin vereceği karar bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/acaristanbul-beklemede_52312.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!