Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Adalar’daki Konutlarda En Çok Fiyat Orada Arttı

Satılık konut fiyatları, ev almak isteyenler ve emlak yatırımı yapmak isteyenlerin tercihlerini belirleme noktasında etkili oluyor. İstanbul’da satın alacağı evi hem yaşamak amaçlı değerlendirmek hem de geleceğe yönelik bir “gayrimenkul yatırımı” olarak görmek isteyenler konut sahibi olmak istedikleri ilçelerde daha seçici davranıyor.

yapi.com.tr
Adalar’daki Konutlarda En Çok Fiyat Orada Arttı

Zingat.com tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan ve Mayıs 2017 verilerine göre İstanbul’da konut fiyatları en çok azalan ilçeler, daha uygun bütçelerle ev almayı planlayanları harekete geçirdi. Mayıs 2017 verilerine göre İstanbul’da konut fiyatlarının en çok azaldığı ilçelerin başında ise Adalar geldi. Konut fiyatlarının yüzde 0,21’lik oranla en çok azaldığı ilçe olan Adalar, satın alacağı evi gelecek teminatı olarak görürken aynı zamanda da huzurla yaşayacağı bir bölge arayanlar için de konut fiyatları açısından dikkat çekmeye başladı.

Adalar’da konut amortisman süresi 25 yıl

İstanbul’un Adalar ilçesinde Mayıs ayında konut fiyatları yüzde 0,21 azalırken, Zingat.com Temmuz verilerine göre ise ortalama 100 metrekarelik fiyatları ise en az 430 bin ile en çok 720 bin TL arasında değişen bir fiyat aralığına sahip. Bir başka deyişle, Adalar’da konut satış fiyatlarının ortalaması 575 bin 653 TL seviyelerinde. Bölgede satın alınan bir konutun kiraya verilmesi halinde geri dönüş süresi (amortisman) ise 25 yılı buluyor.

İstanbul Adalar’da satılık konut fiyatı açısından incelendiğinde, üç yer öne çıkıyor.

Aylık konut fiyatı artışı yüzde 2.78’i bulan Heybeliada’da konutların metrekare başına konut fiyatı 6,150 TL iken, Büyükada-Nizam’da aylık artış yüzde -0,03 oranında gerilemiş durumda. Büyükada-Nizam’da metrekare fiyatı ise 5,084 TL. Üçüncü sırada yer alan Büyükada-Maden’de de satılık konut fiyatı yüzde 1,29 oranında gerilemiş durumda ve metrekare başına fiyat 5,075 TL.

İstanbul şehir geneli ile Adalar ilçesindeki konut satış fiyatları trendi karşılaştırıldığında;

İstanbul’da 2016 yılında bir konutun metrekare başına değeri 3.340 TL iken, bu rakam aynı dönemde Adalar’da 4.973 TL seviyesinde gerçekleşti.

Benzer bir karşılaştırma kira fiyatları trendine bakılarak yorumlandığında ise 2016 yılında İstanbul’daki kiralık konut fiyatlarının 15.02 TL/metrekare olduğunu, aynı dönemde Adalar’da ise bu değerin 18.21 TL/metrekare olduğunu gözlemlemek mümkün.

Kaynak: Zingat.com

http://www.yapi.com.tr/haberler/adalardaki-konutlarda-en-cok-fiyat-orada-artti_160339.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!