Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Adaları Kazanmak

Bu tehdit ortamı, Adalıların işe boş vermemelerine neden oldu bir yerde. Yılgınlık yaratacak yerde, oy verme kararlılığını arttırdı Adalıların. Umut ederim bundan sonra katılımcı belediyecilik anlayışının önemli örneklerinden biri sergilenir Adalar’da. Şimdi umutları Adalıların oylarını iptal ettirmek. “Seçimlik Adalılar yaratmak” kurtarmadı

Evrensel Gazetesi
Adaları Kazanmak

Doğum yerim Büyükada. İstanbul’un çok kültürlülüğünün artakalmış ender parçalarından biri. Dün seçim sürecini orada gözlemledim.
Kınalıada’da.
Adalı olarak görevimi yaptım!
Asıl niyetim Van’a gitmekti aslında. Bir seçim mücadelesinin heyecanını orada daha iyi yakalarım diye düşünüyordum. Gerçekten de anlamlı bir başarı sağlandı Van’da. Keşke Bingöl ve Siirt’te de bu sağlanabilseydi.
Akın Birdal’a İstanbul daha fazla destek vermeliydi.
Ama Diyarbakır ve Hakkari anlamlı bir tokat attı, militarizmle Kürtlerin kellesi üzerinden uzlaşı yapan, sonra da suret-i haktan geçinenlere.
Ama Adalar da doğrusu heyecanda pek geri kalmadı.
Geceleyin seçimi yitirenler, kamyonlara belgeleri yükleyip kaçırmakla meşguldü.
“Dürüstlük” sözcüğü bile bir tehdit oldu bazıları için.
Adalar’da seçim öncesi ilginç olaylar yaşandı.
Belediye Meclis Üyesi Adayı Gazeteci Raffi Hermon’un evinin camları indirildi.
Ne soyu bırakıldı ne diyasporalığı.
Adalılara tehditler yağdırıldı.
Bindirilmiş kalabalık aile grupları getirildi oy kullanmak üzere Kınalıada’ya.
Meğer son zamanlarda “Adalıların” sayısı amma da artmıştı!
Bu belki minyatür olarak ülkenin genelini de resmediyordu.
Ama buna rağmen, rantçı cephenin Adalarda seçimi kaybetmesi, ülkede hala dürüst kalabilenlerden yana umut olduğunu doğruladı.
Bu tehdit ortamı, Adalıların işe boş vermemelerine neden oldu bir yerde.
Yılgınlık yaratacak yerde, oy verme kararlılığını arttırdı Adalıların. Umut ederim bundan sonra katılımcı belediyecilik anlayışının önemli örneklerinden biri sergilenir Adalar’da.
Şimdi umutları Adalıların oylarını iptal ettirmek.
“Seçimlik Adalılar yaratmak” kurtarmadı onları.
Dr. Farsakoğlu’nu yıllar önce Adalar’da görevde iken, oranın eski Rum sakinlerini Yunanistan’dan davet edişi vesilesi ile izlemiştim. Farklı bir yönetici örneği olarak dikkatimi çekmişti.
Seçim öncesi yayınladığı bildiride şunları söylemişti:
“Yıllardır Adalar’a kirlilikten, yalan ve dolandan, talan ve yolsuzluktan başka bir şey vermeyenler, şimdi son bir çare olarak imzasız bildirilerle siyasi rakiplerine çamur atarak kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar.
İftira ve yalanlarında o kadar ölçüsüz davranıyorlar ki, Adalıları da kendileri gibi akılsız ve aptal zannediyorlar. Çünkü bu insanlık dışı, çirkin ve korkakça girişimin sahiplerinin Adalılara sunabilecekleri, Adalar’ın gelişmesine katkısı olabilecek hiçbir özgün projeleri yok. Çirkeflikleri bu yüzden... Sinsice, haince saldırılarında ısrar etmeleri bu yüzden… Bu yalan ve iftiralarına karşı gerçekleri ortaya koyacağız.
Ama biz onların tuzağına düşmeyeceğiz, onlara kendi yöntemleriyle cevap vermeyeceğiz. Sadece Adalar halkına duyduğumuz sorumluluğun gereği olarak, Adalıları bilgilendireceğiz. Yürekli, verici, ilişki ve kaynaklarını ortaya koyan hemşehrilerimize, sivil toplum ve meslek kuruluşlarına da sesleniyoruz: Moralinizi bozmayın, projelerinizi ortaya koyun, bizler her zaman yanınızda olacağız...
Sevgili Adalı Dostlarım,
29 Mart günü hep birlikte oylarımızı kullanacağız ve inanıyorum ki, Adalar için temiz bir sayfayı hep birlikte açacağız. Hepimizin özlemi olan, temiz, çağdaş, adaletli, huzurlu ve müreffeh Adalar’ı yeniden yaratmak, yaşam kalitemizi yükseltmek, Adalar’ı yeniden İstanbul’un bir numaralı ilçesi yapmak için kolları sıvayacak ve en kısa zamanda bu hedeflerimize ulaşacağız. Bu yola birlikte çıkıyoruz. Yerel yönetimi Adalar’da çok yüksek düzeyde olduğuna inandığımız katılımcılığa ve yaratıcılığa sonuna kadar açacağız.
Değerli Adalı dostlarımızın yanı sıra, tüm meslek kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, kulüplerimize, cemaatlerimize güveniyoruz. Kavga değil işbirliği, dedikodu değil sinerji yaratmak için çalışacağız.
Paçadan çekiştirip, kendisi gibi başkalarını da çukura çekmeye çalışan zebanilere inat, hep birlikte kazanmak için uğraşacağız.
Kamu kaynakları ve bu bağlamda Büyükşehir ve Adalar Belediyesi’nin kaynakları, bir siyasi partinin değil, hepimizindir. Bu kaynakları nerede ve nasıl kullandıklarının hesabını hiçbir zaman vermeyen, sizlerin ödediğiniz vergilerden oluşan bu kaynağı şahsi malları gibi görüp birilerine aktarmaktan başka iş yapmasını bilmeyen, tehdit ve şantajla oy toplamaya çalışanlara prim vermeyin.
Bizlere ve en önemlisi kendinize güvenin. Çünkü bizler, hep birlikte Adalarımızı yönetecek, geliştirecek ve güçlendirecek güce sahibiz.” Şimdi bu bildiride savunulanları hayata geçirmenin zamanı. İzleyeceğiz.

http://www.yapi.com.tr/haberler/adalari-kazanmak_67859.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!