Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Afet Bölgeleri Taşınacak; İlk Giden Avcılar Olacak

Başbakanlık tarafından başlatılan ve proje aşamasında bulunan "afet bölgesi yerleşimlerin başka yere taşınması" uygulamasında, ilk olarak İstan

Zaman
Afet Bölgeleri Taşınacak; İlk Giden Avcılar Olacak

aşbakanlık tarafından başlatılan ve proje aşamasında bulunan "afet bölgesi yerleşimlerin başka yere taşınması" uygulamasında, ilk olarak İstanbul'un Avcılar ilçesinin büyük bölümü Tekirdağ sınırları içinde bir yere taşınacak.

Taşınma projesinin finansmanının Uluslararası Finans Kurumu (IFC) tarafından sağlanması öngörülüyor. IFC'nin, açacağı 15 milyar dolarlık kredi karşılığında devlet garantisi istemeyeceği, bunun yerine yeni inşaatların yapılacağı kentsel alanları ipotek edeceği bildiriliyor. Maliyetin artması durumunda Avrupa Konseyi İskan Fonu'ndan da kredi talep edilmesi planlanıyor.

Geçtiğimiz hafta içinde Başbakanlık'ta konuyla ilgili olarak yapılan toplantıda, hangi yerleşim birimlerinin nerelere taşınacağı, projenin hayata geçirilmesi için gereken finansmanın kaynağı gibi konular ele alındı. Projede tamamının ya da bir bölümünün başka yere taşınması öngörülen yerleşim merkezleri arasında Düzce, Adapazarı, İstanbul Halkalı, Erzincan, Bingöl, Afyon Dinar, Bursa, Gönen, Yalova, Kocaeli gibi il, ilçe ve semtler de bulunuyor.


Yeni yerleşim merkezlerinin yapımında görev alacak mimar ve mühendislerin de katıldığı Başbakanlık'taki toplantıda, projenin tamamının 15 milyar dolara mal olacağı dile getirildi. Pilot uygulama alanı olarak seçilen Avcılar'ın daha sağlam zeminli Tekirdağ sınırları içinde bir bölgeye taşınmasının maliyeti 1,5 milyar dolara ulaşacak. Avcılar'dan ilk aşamada 25 bin kişi "Yeni Avcılar"a taşınacak; proje tamamlandığında ise bu ilçenin yüzde 60'ı Tekirdağ'daki yeni yerleşim bölgesine geçmiş olacak. Boşaltılan eski binalar, bir tehlike oluşturmaması için yıkılacak.

İstanbul'da Avcılar'dan sonra Halkalı semtinin taşınmasına öncelik verilecek. Halkalı'yla birlikte fay hattı üzerinde bulunan bazı ilçelerin de sağlam zeminli bölgelere taşınmasının öngörüldüğü proje tamamlandığında, bu ilçelerin bazıları yüzde 80 oranında taşınmış olacak. Başta Bursa ve Gönen olmak üzere Güney Marmara fay hattı üzerinde bulunan büyüklü küçük- lü bazı yerleşim birimleri de projeye dahil.


http://www.yapi.com.tr/haberler/afet-bolgeleri-tasinacak-ilk-giden-avcilar-olacak_11782.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!