Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Afet Eksenli Bir Yasamız Yoktu; Bu Tasarıda Bütüncül Olarak Olaya Yaklaştık"

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı’nın 8 maddesi, dün (22 Şubat Çarşamba) AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce başkanlığında toplanan TBMM Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda kabul edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Afet eksenli bir yasamız yoktu; bu tasarıda bütüncül

yapi.com.tr
"Afet Eksenli Bir Yasamız Yoktu; Bu Tasarıda Bütüncül Olarak Olaya Yaklaştık"

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı’nın 8 maddesi, dün (22 Şubat Çarşamba) AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce başkanlığında toplanan TBMM Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda kabul edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, afet riski olan yerlerle ilgili yaptırım gücü olan daha basit ve daha pratik, Anayasaya bağlı, diğer yasalarla çelişmeyen bir kanun yapma gereğinin doğduğunu söyledi. “Türkiye’nin coğrafyası, can emniyeti için artık bu yasa gerekliliktir” diyen Bakan Bayraktar, “Diğer kanunlara benzer kanun yaptığımız zaman bunu yürütemeyiz. Bu kanuna özel kaynak bulmamız lazım” diye konuştu. TOKİ’de vatan, millet eksenli çalıştıklarını, yanlışlarının da olabileceğini belirten Bakan Bayraktar, son 9 yılda 5 milyon konut üretildiğini, bu konutların bir nevi kentsel dönüşüm sağladığını ifade etti.



"Esas hedefimiz yıkılacak bina"

Bakan Bayraktar, “Bu kanunun amacı sosyal dokuyu iyileştirmektir. Bu kanunla diğer kanunlara tecavüz etmiyoruz. Bir çatışma olursa bu kanun hükümleri geçerli olacak. Burada esas gayemiz; mal, can güvenliğinin sağlanması, ülkemizin ekonomik bakımdan çöküntüye uğramamasıdır. Bu bakımdan esas hedefimiz yıkılacak binadır. Afet eksenli bir yasamız yoktu; bu tasarıda bütüncül olarak olaya yaklaştık” dedi.

Tasarıyı hazırlarken ilgililerin görüşünü aldıklarını belirten Bakan Bayraktar, yıkılan riskli yapıların mülkiyetinin alınmayacağını, tasarının yeni bir kamulaştırma kanunu olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Bakan Bayraktar, Türkiye’de kişi başına gelirin 12 bin dolar olduğunu belirterek, “Biz Güney Kore’nin, İspanya’nın yaptığının daha iyisini yapmak zorundayız” diye konuştu.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/afet-eksenli-bir-yasamiz-yoktu-bu-tasarida-butuncul-olarak-olaya-yaklastik_90877.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!