Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatında Artış

Orta Anadolu, Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Kahraman, 2012 yılı Ocak-Temmuz dönemi Türkiye geneli ihracat kaydının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13,6 oranında artarak 2,4 milyar dolar olduğunu bildirdi.

yapi.com.tr / AA
Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatında Artış

Kahraman, yazılı açıklamasında, söz konusu dönemde en fazla ihracatın Irak, İran ve Azerbaycan'a yapıldığını belirterek, ''Birliğimize ait 2012 yılı Ocak-Temmuz dönemi ihracat kaydı ise 206,3 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21,1 oranında artış kaydedildi. Söz konusu dönemde Orta Anadolu İhracatçılar Birliği, Türkiye geneli ağaç mamulleri ve orman ürünleri ihracatından yüzde 8,4 oranında pay aldı'' ifadesini kullandı.
   
En fazla ihracat Irak'a
   
Açıklamasında alt sektörlere ilişkin bilgi de veren Kahraman, mobilya sektörünün 2012 yılı Ocak-Temmuz dönemi ihracatının, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21,2 arttığını belirtti. En fazla ihracatın Irak, Libya ve Azerbaycan'a yapıldığını bildiren Kahraman, geçen yılın aynı dönemine göre Irak'a olan ihracatın yüzde 35, Libya'ya yüzde 1214, Azerbaycan'a yüzde 19,9 arttığını kaydetti.

Ağaç ve ahşap eşya sektörünün 2012 yılı Ocak-Temmuz dönemi ihracatının ise bir önceki yıla göre yüzde 1,2 artarak 404 milyon dolara ulaştığını bildiren Kahraman, en fazla ağaç ve ahşap eşya ihracatının İran, Irak ve Gürcistan'a yapıldığını ifade etti. Kahraman, İran'a gerçekleştirilen ihracatın değer bazında yüzde 12,7 düştüğünü, Irak'a yapılan ihracatın yüzde 31,5, Gürcistan'a yapılan ihracatın ise yüzde 19,4 arttığını belirtti.

Türkiye geneli ihracat rakamlarına göre, kağıt ve karton sektöründe bu yılın Ocak-Temmuz dönemi ihracatında geçen yıla oranla yüzde 16,8 artış yaşandığını bildiren Kahraman, söz konusu dönemde en fazla kağıt ve karton ihracatının Irak, İngiltere ve İran'a yapıldığını kaydetti. Kahraman, bir önceki yıla göre Irak'a gerçekleştirilen ihracatın yüzde 24,1, İngiltere'ye yüzde 30,2, İran'a ise yüzde 87,6 arttığını ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/agac-mamulleri-ve-orman-urunleri-ihracatinda-artis_101108.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!