Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Yüksek ‘Aidat’ Korkusu

Ağaoğlu, Cityscape 2015’te 67 Milyon Dolarlık Blok Sattı

Ağaoğlu Cityscape 2015’te 67 milyon dolarlık satış yaptı. Suudi merkezli Şeyh Sulaiman Al Rajhı Vakfı’na yapılan satış ile Maslak 1453 projesinde 140 dairenin bulunduğu kule tek kalemde satıldı.

yapı.com.tr
Ağaoğlu, Cityscape 2015’te 67 Milyon Dolarlık Blok Sattı

Maslak 1453, dünyanın en önemli emlak fuarı Dubai Cityscape 2015’te de Körfez yatırımcılarının ilgi odağı oldu. Yoğun görüşmelerin yapıldığı fuarda, Maslak 1453’ün 140 daireden oluşan C1 bloğunun satışı gerçekleşti. Ağaoğlu Cityscape 2015’te dünyanın en büyük fonlarından birini yöneten Suudi merkezli Şeyh Sulaiman Al Rajhı Vakfı’na tek kalemde 67 milyon dolarlık satış yaptı.

Şeyh Sulaiman Al Rajhı Vakfı, hayır işleri ve eğitim konusuna yoğunlaşmış Suudi merkezli bir kuruluş. Vakfın, gelirleri Türkiye’de kalmak üzere eğitim, kültür alanları ile yardıma muhtaç kişilere destek olmak gibi faaliyetlerde bulunacağı belirtiliyor.

Dubai Conrad Otel’de yapılan ‘Türkiye’ye Neden Yatırım Yapılmalı?’ başlıklı sempozyumun açılış konuşmasını yapan Ali Ağaoğlu; “Körfez yatırımcıları ülkemizi çok yakından takip ediyorlar. Türkiye’nin dönem dönem bazı sıkıntıntılar yaşadığını, gelişmiş demokrasisi sayesinde bu sıkıntıları rahatlıkla aştığını anlatıyoruz. Bizim Körfez bölgesiyle 500 yıllık ortak tarihimiz var. Bu işin daha çok başındayız. Dubai’de netice odaklı bir çalışma yapıyoruz bu nedenle başarılı oluyoruz” dedi.


Mütekabiliyet yasasının çıktığı 2012 yılından bu yana Körfez ülkelerinin öneminin arttığını belirten Ağaoğlu şunları söyledi: “Kalkınmış ülkelere baktığımızda yabancıya mülk satışı ile sermaye girişi sağladıklarını görüyoruz. Türkiye’nin de yatırım yapmak için kendi kaynağı yetmiyor. Dışarıdan ya kredi alacağız, ya da yabancıya mülk satacağız. Kaynak sağlamanın en güzel yolu mülk satarak olur, biz bunu yapan ilk şirketlerden biriyiz. Büyük emek sarf ederek bu günlere geldik, bu güne kadar 2 milyar doları aşan yabancıya satışımız oldu. Buraya yatırım yaparsanız karşılığını mutlaka alırsınız. Rajhı Vakfı ile stratejik önemde yeni işbirliklerine yöneleceğiz. Bunu bir başlangıç olarak kabul ediyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/agaoglu-cityscape-2015te-67-milyon-dolarlik-blok-satti_133958.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!