Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

En Ucuz Metropol İstanbul Oldu

Dubai’deki Cityscape Global gayrimenkul fuarında CBRE’nin açıkladığı raporda İstanbul ‘en ucuz metropol’ olarak gösterilince, 61 firmayla Cityscape’i abluka altına alan Türk şirketlerinin ‘prim potansiyeli en yüksek şehir’ argümanı da gerçek oldu.

yapı.com.tr
En Ucuz Metropol İstanbul Oldu

Dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarlarının başında anılan Dubai Cityscape Global 2015’te geçen hafta boyunca Türk firmaları gelen ziyaretçilerden yatırım çekmek için adeta çırpındılar. Habertürk'ün haberine göre, Fuarın düzenlendiği Birleşik Arap Emirlikleri’nin ardından 61 Türk firması ile en fazla temsil edilen ülke olan Türkiye’deki müteahhitlerin yabancıya satışta sıkça dillendirdikleri ‘prim potansiyeli en yüksek ülke’ argümanı, fuarın son gününde yayımlanan bir rapor ile tescillendi.

ABD merkezli uluslararası gayrimenkul yatırım danışmanlık firması CBRE’nin Cityscape Fuarı’nda duyurduğu Global Living araştırmasına göre İstanbul, metrekaresi 1173 dolar ile dünyanın önde gelen gayrimenkul yatırım şehirleri arasında en düşük değere sahip metropol oldu. Şehirlerdeki ortalama satış fiyatlarına göre birinciliği metrekaresi 14 bin 822 dolarla Hong Kong aldı. Araştırmada İstanbul’un dünyanın 5’inci büyük şehri olarak güçlü bir yatırım fırsatı yarattığının altı çizilirken, “Geçen yıla göre satılıkta yüzde 15, kiralamada ise yüzde 12’lik artış yaşandı. Fiyatların hâlâ bu seviyelerde bulunması güçlü bir yatırım şansı veriyor” değerlendirmesi yapıldı.

Avrupa'nın parlayan yıldızı Türkiye

İngiliz gayrimenkul danışmanlık firması Cluttons da Cityscape Fuarı’nda bir rapor açıkladı. Gayrimenkulde, dünyadaki finansal krizin ardından en parlak günlerin yaşandığı ifade edildi. Cluttons raporunda Londra, Hong Kong, Jakarta, Dublin, Vancouver, Miami, Sydney ve İstanbul’un çift haneli değer artışlarına imza attıklarına yer verildi. Raporda, “Avrupa dünyadaki en zayıf performansa sahip kıta olarak öne çıkıyor. Türkiye, Estonya, Lüksemburg ile İrlanda’da çift haneli büyümeler yaşanırken, İspanya, Fransa, İtalya gibi turistik açıdan popüler noktalarda fiyatlar hâlâ düşüyor” ifadeleri kullanıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/en-ucuz-metropol-istanbul-oldu_134017.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!