Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ahlat Köşkü Açıldı ama Para Harcanmaya Devam Ediyor

Bugüne kadar toplam 125 milyon TL harcanan ve 25 Ağustos 2020 tarihinde açılışı yapılan Ahlat Köşkü için 99 milyon TL daha harcanacak.

yapi.com.tr
Ahlat Köşkü Açıldı ama Para Harcanmaya Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 2021 Yılı Yatırım Programı’nda Ahlat Köşkü ayrıntısı dikkatleri çekti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önerisiyle Bitlis’in Ahlat ilçesine yapılan ve 25 Ağustos 2020 tarihinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli tarafından açılışı yapılan köşk için milyonlarca lira daha harcanacak.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; 2021 Yılı Yatırım Programı’nda “Ahlat Köşkü ile Devlet Adamları Konukevi Projesi” adı altında 99 milyon TL’lik bir bütçe ayrıldı. Bu bütçenin 89 milyon TL’sinin ise bu yıl kullanılacağı açıkladı. Milyonlarca liralık harcamanın, “Donanım, etüt-proje, makine-teçhizat, 52 bin metrekarelik peyzaj ve 5 bin metrekarelik sosyal tesis” için gerçekleştirileceği de belirtildi.

AYM kararını da dinlemediler
Anayasa Mahkemesi (AYM), kıyı kanunu ihlal edildiği gerekçesiyle köşk projesine iptal kararı verdi. Ancak bu karar köşkün yapımını durdurmadı. İptal kararı sonrası Cumhurbaşkanlığı’ndan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilen köşkün ödeneği bu nedenle 2020 yılı Cumhurbaşkanlığı’nın programına konulmadı. İki ay önce çıkarılan ikinci yasa ile kıyılara resmi kurumlar tarafından inşaat yapılmasının yolu açıldı. Ancak bu yasanın yürürlüğe girmesinden önce hazırlanan yatırım programında köşk, bakanlığın yatırımları arasında sayıldı.

125 milyon TL harcandı
Öte yandan, 2019 Yılı Yatırım Programı’nda ödeneği 30 milyon TL olarak belirlenen Ahlat Köşkü için 2019 yılı sonuna kadar 100 milyon TL harcanmıştı. Geçen yılda 25 milyon TL’lik harcama ile köşkün maliyetinin 125 milyon TL’ye ulaştığı açıklanmıştı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ahlat-kosku-acildi-ama-para-harcanmaya-devam-ediyor_183742.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!