Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ahlat Köşkü’nün Maliyeti 125 Milyonu Buldu

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapımına başlanan Van Gölü kıyısındaki Ahlat Köşkü’nün maliyeti 30 milyon liradan 125 milyon liraya çıktı.

yapi.com.tr
Ahlat Köşkü’nün Maliyeti 125 Milyonu Buldu

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın 2019 yılı yatırım programında ödeneği 30 milyon TL olarak belirlenen Ahlat Köşkü için geçen yıl sonuna kadar 100 milyon TL harcandı. Bu yıl planlanan 25 milyon TL’lik harcama ile köşkün maliyeti 125 milyon TL’ye ulaşacak.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Anayasa Mahkemesi, kıyı kanununun ihlal edildiği gerekçesiyle köşk projesine iptal kararı verdi. Ancak bu karar köşkün yapımını durdurmadı. İptal kararı sonrası Cumhurbaşkanlığı’ndan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilen köşkün ödeneği bu nedenle 2020 yılı Cumhurbaşkanlığı’nın programına konulmadı. İki ay önce çıkarılan ikinci yasa ile kıyılara resmi kurumlar tarafından inşaat yapılmasının yolu açıldı. Ancak bu yasanın yürürlüğe girmesinden önce hazırlanan yatırım programında köşk, bakanlığın yatırımları arasında sayıldı.

Köşk projede ‘Ahlat Gençlik Külliyesi’ adıyla yer aldı. Yatırım programına göre 7 bin 932 metrekarelik alan bina tefrişatı ve hizmet binası olarak kullanılacak. 30 bin 500 metrekarelik alana peyzaj çalışması yapılacak.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ahlat-koskunun-maliyeti-125-milyonu-buldu_178977.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!