Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aidatı Vermeyenin Evi Satılabilir

Almanya'da Yargıtay, bina sakinlerinin huzurunun, mülkiyet hakkından önde geldiğine hükmetti. Yargıtay'ın kararına göre, bina huzurunu bozan kişinin dairesi, gerektiğinde açık artırmaya çıkarılıp satılabilecek.

Milliyet Gazetesi



b>Almanya'da Yargıtay, bina sakinlerinin huzurunun, mülkiyet hakkından önde geldiğine hükmetti. Yargıtay'ın kararına göre, bina huzurunu bozan kişinin dairesi, gerektiğinde açık artırmaya çıkarılıp satılabilecek.
Yargıtay üyeleri, satış için bina aidatlarının ödenmemesinin de yeterli olabileceğini belirtti. Karara Darmstadt kentindeki bir bina sakinlerinin açtığı dava konu oldu. Bina sakinleri, geçmiş döneme ait 3 bin 200 euro tutarındaki bina aidatlarını tüm uyarılara rağmen ödemeyen bir daire sahibi hakkında davacı oldu. Bina sakinleri de dairesini kiraya veren mülk sahibinin daire üzerindeki mülk hakkının kaldırılmasını ve dairenin kendilerine satılmasını talep etti. Davayı ele alan Yargıtay da bina sakinlerine hak vererek mülk hakkının bu durumda ortadan kaldırılabileceğine ve evin satışa çıkarılabileceğine karar verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aidati-vermeyenin-evi-satilabilir_52700.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!