Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Aileler Mühendislik Okumuş Çocuklarını Emlakçı Yapıyor'

TURYAP Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Yarsoy, 10 yıl öncesine kadar aileler çocuklarının emlakçı olmasını istemezken, şimdi ise mimarlık, mühendislik okumuş çocuklarına emlak ofisi açtırdıklarını söyledi.

yapi.com.tr
'Aileler Mühendislik Okumuş Çocuklarını Emlakçı Yapıyor'

Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre, TURYAP, yabancıların hakim olduğu emlak pazarlama alanında 1985 yılında kurulan ilk yerli firma. Halihazırda Türkiye’de 330 ofise sahip olan şirkette artık ofisler ikinci kuşağa geçmeye başladı. TURYAP Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Yarsoy, yaşanan değişime işaret ediyor.

Yarsoy, “12 yıl önce sektöre girdiğimde hoca sınıfa hanginiz çocuğunuzun emlakçı olmasını istersiniz? sorusunu sorduğunda hiç kimse el kaldırmadı” dedi ve şunları ekledi: “Bu durum beni çok sarstı. O zaman ben niye bu işe girdim diye düşündüm. Ancak artık geldiğimiz noktada aileler okulundan yeni mezun olmuş, mimar, mühendis, eczacı çocuklarını bize getirip emlak ofisi açtırmak istiyorlar.” Emlağın giderek kazançlı bir meslek haline dönmesi ve markaların öne çıkması nedeniyle daha eğitimli insanları kendine çekmeye başladığını belirten Yarsoy, emlak işinin artık bir masa ve kasayla yapılacak bir iş olmaktan çıktığını kaydediyor.

Ev alacaklarına emlak ofisi açsınlar

Yarsoy, TURYAP’ın 32 yıl öncede eğitimli insanlarla işe başladığını ve piyasanın bu duruma gelmesinde çok etkisi olduğunu ifade etti. Çalışanların yüzde 80’nin üniversite mezunu olduğunu belirten Yarsoy, “Aileler çocuklarını özel okullara yolluyorlar. 14 yıl boyunca yaklaşık 500 bin TL gibi bir servet ödüyorlar. 400 bin TL harcayarak da çocuklarına bir ev ve araba alıyorlar. Sonra aylık 2 bin TL’den bir işe sokuyorlar. Böylece çocuğumuzun hayatı kurtuldu diyorlar. Halbuki sisteme bir köle kazandırıyorlar” dedi. Yarsoy burada ailelere şu öneride bulunuyor: “Halbuki o ev parasının yarısı olan 150-200 bin lirasıyla çocuğa bir ofis açsalar çocuğun hayatını kurtaracaklar. Böylece harcadığı parayı bir kaç yılda zaten kazanacaklar.”

Krizlerden etkilenmiyor

Emlak sektörünün bir başka artı tarafının krizlerden etkilenmemesi olduğunu ifade eden Yarsoy, “Çünkü kriz demek servet devri demek. Krizde sıkışanlar gayrimenkullerini satarlar. Bundan dolayı yine bize gelecekleri için krizler etkilemiyor” dedi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/aileler-muhendislik-okumus-cocuklarini-emlakci-yapiyor_160014.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!