Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Ak Saray'ın Maliyeti Açıklandı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın makam olarak kullanacağı Ak Saray'ın maliyetinin 1 milyar 370 milyon lira olduğunu açıkladı. Şimşek, Erdoğan'ın yeni makam uçağı Ana için ise toplam maliyetin 185 milyon dolar olduğunu söyledi.

yapi.com.tr
'Ak Saray'ın Maliyeti Açıklandı!

Cİhan'ın haberine göre, Bütçe görüşmelerinde muhalefet milletvekillerinin sorularını cevaplayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın makam uçağı Ana'yı THY'nin aldığını belirterek uçağa henüz bütçeden bir ödeme yapılmadığını söyledi. Ödemenin bu yıl içinde Başbakanlık'tan yapılacağını ifade eden Bakan Şimşek, “Satın alma bedeli ile toplam maliyeti 185 milyon dolardır” dedi.

Bakan Şimşek, Ak Saray'ın maliyetinin ise 1 milyar 370 milyon lira olduğunu açıkladı. Şimşek, saray için Başbakanlık bütçesinden 964 milyon harcandığını, 2015'te 300 milyon lira ödenek ayrıldığını bildirdi.

Suriyeli sığınmacıların maliyeti 4.5 milyar dolar

Maliye Bakanı Şimşek, yine bütçe görüşmelerinde sorulan bir soru üzerine de Suriyeli sığınmacıların Türkiye 'ye maliyetinin 4,5 milyar dolar olduğunu bildirdi. Bakan Şimşek, bu rakamın 2 milyar 315 milyon 629 bininin bütçeden karşılandığını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ak-sarayin-maliyeti-aciklandi_125998.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!