Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Kaçak Saray Davasına Müdahiliz'

Meslek örgütleri ve milletvekillerinden oluşan bir grup, AOÇ'de inşa edilen Kaçak Saray'a ilişkin davaya müdahillik dilekçelerini Ankara Adliyesi 26. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sundu.

yapi.com.tr
'Kaçak Saray Davasına Müdahiliz'

Birgün Gazetesi'nden Yılmaz Demir'in haberine göre, meslek örgütleri ve milletvekillerinden oluşan bir grup, Atatürk Orman Çiftliği'nde (AOÇ) Atatürk'ün vasiyeti ihlal edilerek inşa edilen Kaçak Saray'a ilişkin açılan davaya müdahil olmak istedi. Meslek örgütleri ve milletvekillerinden oluşan grup, mahkemenin vasiyetin istenmesine karar vermesinin ardından, davaya müdahil olduklarına dair dilekçelerini Ankara Adliyesi 26. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sundu. Yapılan açıklamada "bu ülkenin mimarları, mühendisleri, eğitimcileri olarak vergi veriyoruz ve kimse bizim vergilerimizi, yasadışı kaçak, lüks içinde yaşamak için, şaşalı binalar için kullanamaz” dendi.

'Hukuksuzluğa karşı tavır alıyoruz'

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Kimya Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası, Ankara Barosu, Başkent Dayanışması ve Eğitim-İş Sendikası temsilcileri, müdahillik dilekçelerini vermek üzere Ankara Adliyesinin önünde toplandı. Aralarında CHP milletvekili Aylin Nazlıaka’nın da bulunduğu grup Kaçak Saray'ın inşası sırasında "Mustafa Kemal Atatürk'ün Atatürk Orman Çiftliği’ne ait vasiyetinin uygulanmadığı" söyleyerek TMMOB’a bağlı bazı odalar ve Ankara Barosu tarafından açılan davaya bireysel müdahillik başvurusunda bulundu.

Başkent Dayanışması’nın çağrısı ile yapılan müdahillik başvurusu ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Devlet arşivleri açılarak Atatürk'ün vasiyeti ve şartlı bağışlar gereği 10 Mart'ta mahkemenin huzuruna sunulacak'' dedi. Candan, davaya müdahil olma sebeplerine ilişkin şunları söyledi:

''Üç nedenden dolayı müdahil olmak istiyoruz. Birincisi, Atatürk Orman Çiftliği kullanım koşulları belirlenerek, Atatürk tarafından Türkiye halkına şartlı olarak bağışlandı. Dolayısıyla AOÇ’de Ankapark, yollar, Kaçak Saray’ın yapılması yasadışıdır. İkinci olarak, meslek odalarının açtığı davada 5. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Tüm bunlara rağmen kaçak yapıların inşaatı durdurulmadı. Dönemin Başbakanı ‘Gücünüz yetiyorsa gelin yıkın’ diyerek, mahkeme kararlarına uymayacaklarını belirtti. Burada bizler bu hukuksuzluğa karşı tavır alıyoruz. Üçüncü olarak da bu ülkenin mimarları, mühendisleri, eğitimcileri olarak vergi veriyoruz ve kimse bizim vergilerimizi, yasadışı kaçak, lüks içinde yaşamak için, şaşalı binalar için kullanamaz.”

Müdahillik başvurularının kabul edilip edilmeyeceğinin, yargılama esnasında belli olacağı kaydedildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kacak-saray-davasina-mudahiliz_127379.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!