Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Akdeniz Heykeli Akdeniz'de Olsun'

İsrail'i protesto eylemi sırasında Akdeniz heykeli tahrip edildi. CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı heykelin Akdeniz'e getirilmesini istedi.

yapi.com.tr
'Akdeniz Heykeli Akdeniz'de Olsun'

DHA'nın haberine göre, İsrail'i protesto eylemleri sırasında tahrip edilen 'Akdeniz Heykeli'ni sosyal medyada gündeme getiren Antalya'nın Muratpaşa İlçe Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal, "Akdeniz Heykeli'nin yeri Akdeniz olmalı" dedi. Uysal, heykelin Antalya'da falezlere dikilmesini önerdi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İstanbul Levent'te İsrail'i protesto eylemleri sırasında tahrip edilen Akdeniz Heykeli'ni sosyal medyada gündeme taşıdı. Dünyaca ünlü heykeltıraş İlhan Koman'ın Akdeniz Heykeli'nin yerinin Akdeniz olması gerektiğini belirten Başkan Uysal, Akdeniz Heykeli'nin yapıldığı günden bu yana sürekli dolaştırıldığına dikkat çekerek, heykel üzerinde tasarruf hakkı bulunan kişilere seslendi.

Heykel Akdeniz ile buluşsun

Sürekli yeri değiştirilen Akdeniz Heykeli'nin 'Yörük Heykel'e dönüştüğünü belirten Başkan Uysal, İlhan Koman'ın Akdeniz Heykeli'ni Akdeniz'e bakan bir noktaya konumlandırmak üzere tasarladığını söyledi. Başkan Uysal, "Heykel üzerinde tasarruf hakkı bulunan kişi ya da kişilere sesleniyoruz; Gelin bu heykeli Muratpaşamızda falezlerin üzerinde hakim bir noktaya koyalım. Hem sanatçının amacı ve vasiyeti gerçekleşmiş olsun, hem de eser nihai yerine kavuşsun. Özgürce, mutluca ve sevgiyle Akdeniz'in dalgalarıyla buluşsun. Ne dersiniz?" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akdeniz-heykeli-akdenizde-olsun_122853.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!