Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Akdolam ile Mermer Bahçe İnşa Edilecek

AKDO’nun düzenlediği Biyofilik Tasarım Yarışması'nda kısa listeye kalan mimarlık ofisleri belli oldu. Yarışmada birinci seçilen mermer bahçe tasarımı inşa edilerek Temmuz ayında Studio-X Istanbul'da sergilenecek. Ayrıca diğer finalistlerin projeleri de sergide yer alacak.

yapi.com.tr
Akdolam ile Mermer Bahçe İnşa Edilecek

AKDO’nun Türkiye’de çalışan 40 yaş ve altındaki genç mimarlar için düzenlediği davetli yarışma organizasyonunda, mermeri mimarlık ve tasarım projelerine entegre eden Silkar Madencilik’in inovatif ürünü Akdolam kullanılarak geliştirilen Biyofilik Tasarım odaklı “Mermer Bahçe” tasarımları yer alıyor.

Temmuz ayında Studio-X Istanbul’da sergilenecek iç mekân bahçesinde, Biyofilik Tasarım metodu aracılığıyla Akdolam mermer ürünleri doğal bir malzeme olarak bir araya getirilecek. Mermer bahçe, mermer ve doğal bitkilendirmeyi birleştiren ekolojik bir yaşam alanı için bir iç mekan pavyonu olarak inşa edilecek.

Kısa liste belli oldu, sıra uygulanacak projeyi belirlemede...

Han Tümertekin, Brigitte Weber ve Nevzat Sayın’dan oluşan jüri, kısa listede yer alan beş mimarlık ofisini belirledi. Mermer Bahçe için konsept tasarım projesi geliştirmesi beklenen ofisler şöyle sıralanıyor:

Melike Altınışık Architects
kpm | kerem piker mimarlık
Dm Architects
PIN Mimarlık
Super Eight 

Önerilen tasarımlar arasından biri seçilerek 12 Temmuz - 5 Ağustos 2017 tarihleri arasındaStudio-X galerisinin ana lobisinde inşa edilecek. Ayrıca, kısa listeye kalan projelerin tümü aynı salonda sergilenecek. Sergi açılışına, Biyofilik Tasarım ve mermer temalı bir panel eşlik edecek.

Yarışmanın organizasyonu ve sergi tasarımını ise, Emedya Designkurucusu, mimarlık eleştirmeni ve küratör Gökhan Karakuş üstleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akdolam-ile-mermer-bahce-insa-edilecek_159153.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!