Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Akiş Proje Yapılandırmasına Gitti

Akkök Şirketler Grubu şirketi Akiş, 2010'da tamamlanması hedeflenen Akkoza'nın birinci ve ikinci faz konutlarının inşaatının yüzde 75'inin Garanti Koza ve yüzde 25'inin Akiş ortaklığı ile devam edeceği, satışa çıkan 3. fazda ise şirketin yer almayacağını bildirdi.

Dünya Gazetesi
Akiş Proje Yapılandırmasına Gitti

Akkök Şirketler Grubu şirketi Akiş, 2010'da tamamlanması hedeflenen Akkoza'nın birinci ve ikinci faz konutlarının inşaatının yüzde 75'inin Garanti Koza ve yüzde 25'inin Akiş ortaklığı ile devam edeceği, satışa çıkan 3. fazda ise şirketin yer almayacağını bildirdi.

Akiş Gayrimenkul Yatırımı A.Ş.'den yapılan yazılı açıklamada, 1,2 milyon metre kare inşaat alanına sahip projeleri bulunan Akkök Şirketler Grubu'nun yatırımlarını sürdürdüğü, 1993 yılında kurduğu Akmerkez yatırımıyla yeni bir konsepti hayata geçiren Grubun 2005 yılında yeniden yapılanma stratejileri çerçevesinde gayrimenkul sektörünü ana iş sahalarından biri olarak belirlediği hatırlatıldı.

Bu amaçla 2006 yılında kurulan Akiş'in Acıbadem'de Akasya ve Esenyurt'ta Akkoza projelerini yürüttüğü anımsatılan açıklamada, 2007 yılında başlayan ve 415 bin metre kare arazi üzerinde değişik fazlardan oluşan Akkoza projesinin ortaklık yapısında geçtiğimiz günlerde yeniden yapılanmaya gidildiği, buna göre 2010 yılında tamamlanması hedeflenen 360 bin metre kare inşaat alanına sahip Akkoza'nun birinci ve ikinci faz konutlarının inşaatının yüzde 75 Garanti Koza ve yüzde 25 Akiş ortaklığı ile devam edeceği, satışa çıkan 3. fazda ise Akiş'in yer almayacağı bildirildi.

Açıklamada, 242 bin metre kare inşaat alanına sahip alışveriş ve yaşam merkezinin ise Garanti Koza ve Corio'nun ortaklık paylarını devretmesiyle yüzde 100 Akiş projesi olarak devam edeceği, 63 bin 500 metre kare kiralanabilir alanı ve 3 bin araçlık kapalı otoparkı bulunan alışveriş merkezinin 2011 yılında açılacağı ifade edildi.

CORIO'nun hissesini alarak payını yüzde 35'e çıkardı

Acıbadem'de 182 bin metre karelik arazi üzerinde 85 bin metre kare net kiralanabilir alana sahip bir alışveriş merkezi, 1600 adet lüks konut, 25 bin metre karelik central parktan oluşan toplam 650 bin metre kare inşaat alanına sahip Akasya projesinde ise stratejik bir kararla projeden çekilen Corio'nun yüzde 7 oranındaki hissesini Akkök Grubu'nun devralarak payını yüzde 35'e çıkardığı bildirildi.

Akiş Gayrimenkul Yatırımı A.Ş. Genel Müdürü Gökşin Durusoy, Akiş olarak özellikle alışveriş ve yaşam merkezi geliştirme alanında uzmanlaşmayı hedeflediklerini vurgulayarak, ''Bu alanda önceki yıllarda Akmerkez ile kazandığımız zengin bilgi ve deneyimi, geleceğe aktarmak üzere Akkoza projesinde yeniden yapılanmaya gidildi. Akiş, bu noktada Akkoza 3. faz konut projesinde yer almayarak alışveriş ve yaşam merkezinin bütün sorumluluğunu üstlendi. İstanbul'un 5. en büyük alışveriş ve yaşam merkezi Esenyurt'ta 2011'de kapılarını ziyaretçilerine açarak bölgede önemli bir ihtiyaca cevap verir hale gelecek'' dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akis-proje-yapilandirmasina-gitti_75371.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!