Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

AKM Binasının İnşaatında Bostik İmzası

Atatürk Kültür Merkezi'nin kapalı otopark zemin uygulamalarında ve yangın çözümlerinde Bostik ürünleri tercih edildi.

yapi.com.tr
AKM Binasının İnşaatında Bostik İmzası

İstanbul'un en önemli kültür sanat merkezi olan Atatürk Kültür Merkezi’nin yapımı sürüyor. Yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanan merkez, 2 bin 500 kişilik opera salonuyla dünyanın en büyük opera salonlarının arasına girecek. Projenin 70 bin m2’lik kapalı otopark alanında yaklaşık 250 ton Bostik SH QC Zemin Sertleştirici ve 14 ton Bostik Akrilik WBC Beton Kürü kullanıldı. Bu iki ürünün uygulama kolaylığıyla birlikte aşınma dayancı yüksek bir yüzey elde edilmesi projeye katkı sağladı. Yapının mahal geçişleri kiriş duvar aralığının yangına dayanıklılığı ise 3 bin adet sosis ambalajlı Bostik Su Bazlı Akrilik Mastik ile sağlandı. Bu ürün ise 4 saate kadar yangın direncine sahip olması ve olası bir yangında kaçışı kolaylaştırması nedeniyle tercih edildi.

Kullanılan Bostik ürünlerinin özellikleri

Bostik SH QC Zemin Sertleştirici (Kuvars ve Korund Agregalı): Beton yüzeyine monolitik olarak uygulanan, kullanıma hazır, çimento esaslı zemin sertleştiricisidir. Taze beton üzerine serpme olarak kullanılır. Tozumayan, düzgün yüzeyli zeminler elde edilmesini sağlar. Klasik betona göre aşınma ve darbelere üstün dayanımlıdır. Yoğun trafiğe karşı dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Betonun geçirimsizliğini arttırır, oksitlenmez, yanmaz. Temizlenmesi ve bakımı kolaydır. Yollardan, otopark alanlarından, endüstriyel ve ticari depolardan rıhtımlara kadar tüm iç ve dış mekânlarda kullanıma uygundur.

Bostik WBC Akrilik Beton Kürü: Beton ve Bostik SH Zemin Sertleştirici uygulanmış yüzeylere kür malzemesi olarak uygulanır. Harçtaki karışım suyunun hızlı buharlaşması sonucu yüzeyde meydana gelebilecek çatlakları engellemek için kullanılan akrilik reçine esaslı, tek bileşenli bir sıvı kür malzemesidir. Beton ve şap yüzeylerin aşınmasını önler. Tozumayan ve sert bir yüzey elde edilir. Oluşan şeffaf film tabakası betonun su geçirimsizliğini arttırır. Taze betonun suyunu hızlı bir şekilde kaybetmesini engelleyerek, kuruma ve priz alma aşamasında çatlak oluşumu riskini minimuma indirir. Betonun gözenekli bir yüzeye sahip olmasını engeller. Beton şaplarda, kapalı ve açık otoparklarda, depolarda, sıcak havalarda yapılan beton dökümlerinde ve Bostik SH Zemin Sertleştirici uygulanmış yüzeylerde kullanılır.

Bostik Intucrylic Yangına Dayanıklı Su Bazlı Akrilik Mastik: Ayrılma ve hareket faktörlerinin söz konusu olduğu yerlerde genişleme, büzülme ve yapı derzlerinin yalıtımı için idealdir. Yangına dayanıklı döşeme sistemlerinin yerleştirilmesinde yataklama/yalıtma bileşeni olarak, yangına dayanıklı inşaat malzemeleri ve pencere ile kapı çerçeveleri gibi civar yapıların arasında oluşan boşlukları kapamak için ve hem kablo hem de borulara yönelik bir sızıntı engelleme sistemi olarak kullanılır. Yüksek sıcaklıklarda bir bariyer oluşturacak şekilde genişler. 30mm genişliğe kadar olan derzlerde çökme yapmaz. Minimum büzülme gösterir. Birçok yüzeye mükemmel yapışma sağlar. Genellikle 15 dakikadan daha az sürede kuru yüzey oluşturur. Üzeri boyanabilir. Bostik Intucrylic, üst düzey yangın sertifikasına sahiptir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akm-binasinin-insaatinda-bostik-imzasi_179182.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!