Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aksa Akrilik ile Dow Europe Holding Ortak Oluyor

Aksa Akrilik Kimya Sanayi AŞ, Dow Europe Holding B.V. ile Aksa Karbon Elyaf'ın yüzde 50 hissesinin devri konusunda ortaklık anlaşması imzalayacağını duyurdu.

yapi.com.tr / AA
Aksa Akrilik ile Dow Europe Holding Ortak Oluyor

Aksa Akrilik Kimya Sanayi AŞ, Dow Europe Holding B.V. ile Aksa Karbon Elyaf'ın yüzde 50 hissesinin devri konusunda ortaklık anlaşması imzalayacağını duyurdu.
    
Aksa Akrilik'in Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) gönderdiği açıklamada, şirketin karbon elyaf işletmesinin kısmi bölünme yoluyla yeni kurulacak bir anonim şirkete devri işleminin tamamlanmasını takiben, bölünme yolu ile kurulacak şirketin (Aksa Karbon Elyaf Sanayi AŞ) yüzde 50 hissesine tekabül edecek hisselerinin kısmen hisse devri kısmen de sermaye artışı yoluyla Dow Europe Holding B.V.'ye devrine ilişkin ortaklık anlaşmasının Aksa Akrilik ile Dow Europe Holding B.V. arasında imza edilmesine karar verildiği bildirildi.
    
Açıklamada, kısmi bölünme işleminin Aksa Genel Kurulunda onaylanması kaydı ile ve ortaklık anlaşmasında belirlenen ön koşulların tamamlanmasını müteakip şirket değeri 275 milyon dolar, toplam hisse değeri 185 milyon dolar olarak belirlenmiş olan bölünme yolu ile kurulacak şirketin toplam hisselerinin yüzde 50'sine tekabül eden hissesinin Dow Europe Holding B.V.'ne devir işleminin tamamlanmasına, ortaklık anlaşmasının Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Raif Ali Dinçkök tarafından imzalanmasına karar verildiği kaydedildi.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/aksa-akrilik-ile-dow-europe-holding-ortak-oluyor_90112.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!