Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Akşan Yapı'dan 'Sürdürülebilir Binalar'a Destek

2007 yılında yapı sektörünün sürdürülebilir ilkeler ışığında gelişmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği, 14 Kasım Cumartesi günü uluslararası alanda yaygın olarak kullanılan yeşil bina değerlendirme sistemleri BREEAM ve LEED’in anlatıldığı bir çalıştay gerçekleştirdi. Çalıştay’ın ana sponsorluğunu ÇEDBİK üyesi

yapi.com.tr
Akşan Yapı'dan 'Sürdürülebilir Binalar'a Destek

2007 yılında yapı sektörünün sürdürülebilir ilkeler ışığında gelişmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK), 14 Kasım Cumartesi günü uluslararası alanda yaygın olarak kullanılan yeşil bina değerlendirme sistemleri BREEAM ve LEED’in anlatıldığı bir çalıştay gerçekleştirdi. Çalıştay’ın ana sponsorluğunu ÇEDBİK üyesi Akşan Yapı üstlendi.

Çalıştayın açılış konuşmasını Nevzat Sayın Mimarlık Hizmetleri’ni temsilen Tuğba Okçuoğlu gerçekleştirdi. ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Duygu Erten'in uluslararası yeşil bina sertifikalarını karşılaştırmalı olarak değerlendirdiği konuşmasının ardından ÇEDBİK Genel Koordinatörü Bengi Atun güncel örnekler üzerinden BREEAM Sistemi’ni katılımcılara aktardı. Cemil Yaman ve Amie Lewis’in LEED sistemini aktardığı çalıştayda, Kirk Anderson da 'enerji modellemesi' üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Çalıştay, Övünç Birecik tarafından gerçekleştirilen atölye çalışmasıyla son buldu.
 
Akşan Yapı

Akşan Yapı, dünya yapı endüstrisindeki gelişmeleri yakından izleyerek yapı endüstrisinde hızlı, ekonomik ve çevre dostu bir sistem olarak tercih edilen 'hafif çelik yapı sistemi' alanına yöneldi. 2000 yılında kurduğu Akkon Çelik hafif çelik üretim fabrikasıyla Türkiye’de birçok konut, sosyal yapı, endüstriyel yapı, kooperatif ve gayrimenkul geliştirme projelerine imza atarken, yurt dışında da önemli projeleri hayata geçirdi. Çok kısa sürede yaklaşık 1 milyon m2 yapı inşa eden Akşan Yapı, Akkon Çelik fabrikasıyla, yıllık 20 bin ton sistem üretim kapasitesinde.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aksan-yapidan-surdurulebilir-binalara-destek_74516.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!