Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aksoy Holding Konut Sektörüne Giriyor

Ana faaliyet alanı enerji olan Aksoy Holding portföy çeşitlendirmesi amacıyla konut gayrimenkulü alanına yatırım kararı aldı.

yapi.com.tr
Aksoy Holding Konut Sektörüne Giriyor

Reuters'in haberine göre, Aksoy Holding, konut gayrimenkulü alanına yatırım yapacak. Holding'in ilk projesi 200 milyon doların üzerinde yatırımla gerçekleşecek.

Petrol-enerji, turizm-gayrimenkul ve uluslararası ticaret olmak üzere üç alanda faaliyet gösteren Aksoy Holding'in enerji alanındaki iştiraki Turcas'ın Shell ve RWE ile de ortaklıkları bulunuyor. Holding'in turizm-gayrimenkul alanındaki yatırımları arasında ise Conrad İstanbul oteli bulunuyor.

Aksoy Holding'in gayrimenkul alanındaki "Epique Island" projesinin tanıtımında konuşan holding CEO'su Batu Aksoy, "Portföyümüzü çeşitlendirmek istiyoruz. Gireceğimiz bu alan aslında bize uzak bir sektör değil. Turizm tarafında Conrad Oteli yatırımımızla aslında gayrimenkule uzak değiliz" dedi ve ekledi:

"Gayrimenkul grubumuzu büyütmek istiyoruz. Türkiye'de bu alanın hâlâ önemli bir fırsat oluşturduğuna inanıyoruz."

350 milyon ciro beklentisi

Bodrum Tilkicik'teki gayrimenkul yatırımlarının villa, otel ve marina olarak üç bölümden oluşacağını belirten Aksoy, "Projenin toplam yatırım maliyeti 200 milyon dolar olacak. Ancak sonradan oluşabilecek maliyetlerle 250 milyon dolara kadar çıkabilir... Gelir beklentimiz ise 300-350 milyon dolar" dedi.

Yatırımın yaklaşık yarısının proje finansmanı, yarısının da özkaynak ile yapılacağını belirten Aksoy, bankalarla görüşmelerde son aşamaya geldiklerini ve finansmanı kapatmak üzere olduklarını söyledi.

Bodrum'daki projenin ardından Aplus konut projelerine devam edeceklerini söyleyen Aksoy, "Epique markası ile gerek Bodrum, gerek İstanbul, gerekse Türkiye'de gelişmeye açık diğer bölgelerde önümüzün açık olduğunu düşünüyoruz. Gelecek sene hedefimizde İstanbul'da bir proje olacak. Projelerimizi Aplus segmentinde devam ettirmek istiyoruz." açıklamasını yaptı.

Toplantıda verilen bilgiye göre; Aksoy Holding'in Bodrum Tilkicik Koyu'ndaki Epique Island projesi kapsamında 75 müstakil villa, 50 suitten oluşan bir butik otel ve 150 tekne bağlama kapasiteli marina yatırımı bulunuyor. Yatırımın 2017'de tamamlanması planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aksoy-holding-konut-sektorune-giriyor_143759.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!