Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Akvaryum Koyu da Betona Kurban Gidiyor

Maliye Bakanlığı, Bodrum-Bitez sınırında, Eskiçeşme Mahallesi mevkiinde, Adaboğazı ve Akvaryum Koyu’nda Hazine adına kayıtlı birbiriyle bitişik 1’n

Hürriyet
Akvaryum Koyu da Betona Kurban Gidiyor

b>Maliye Bakanlığı, Bodrum-Bitez sınırında, Eskiçeşme Mahallesi mevkiinde, Adaboğazı ve Akvaryum Koyu’nda Hazine adına kayıtlı birbiriyle bitişik 1’nci Derece Doğal ve Arkeolojik SİT Alanları’nı, turistik tesis yapılmak üzere 49 yıllığına kiraya vermek için çalışma başlattı.

Maliye Bakanlığı’nın bu yöndeki çalışmasını ve bir şirketin bu arazileri kiralamak için Bakanlığa başvurduğunu duyan Bodrumlular, eylem kararı aldı.

Yalnızca deniz yolundan ulaşılabilen, günlük tur teknelerinin vazgeçilmez durağı, yılda 300 bin yerli ve yabancı turistin teknelerle ziyaret ettiği Adaboğazı ve Akvaryum Koyu’nun kiralanacağını öğrenen yüzlerce Bodrumlu, belediyeyi telefon ve faks yağmuruna tuttu.

Konuyla ilgili yaklaşık 40 sivil toplum örgütünün temsilcileriyle bir toplantı düzenleyen Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, ‘Geçmişte de birtakım insanlar burayı almak istedi. Gökova Körfezi’nin cennet köşesi Adaboğazı’nı ve Akvaryum Koyu’nu betona teslim etmeyeceğiz’ dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akvaryum-koyu-da-betona-kurban-gidiyor_22760.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!