Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Akyaka Davasında Bakanlıktan Savunma İstendi

Akyaka bölgesini betonlaşma tehdidiyle karşı karşıya bırakan Akyaka revizyon imar planının iptali için çevrecilerin açtığı davayı kabul eden mahkeme, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın savunmasını istedi.

yapi.com.tr
Akyaka Davasında Bakanlıktan Savunma İstendi

Muğla'da Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde yer alan Akyaka için hazırlanan İmar Planı Revizyonu’nun iptal edilmesi için Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Gökova Meclisi'nden Serdar Denktaş tarafından açılan yürütmeyi durdurma davasında Muğla 3. İdare Mahkemesi ara kararını verdi.

Cumhuriyet’ten Muhammed Özmen’in haberine göre; Mahkeme, davalı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın savunmasını istedi. İddiaları cevaplaması için bakanlığa 30 gün süre verildi. Sürenin bitiminde “yürütmeyi durdurma” talebi karara bağlanacak.

Ara kararın verilmesinin ardından Muğlalı yurttaşlar ve sivil toplum örgütleri, açılan davaya müdahil olmak için harekete geçtiler. İlk olarak Muğla Barosu, Gökova Ekolojik Yaşam Derneği ve Akdeniz Yeşilleri Derneği müdahil olma kararı aldı. Muğla Barosu ise açılan davaya müdahil olmanın yanı sıra bağımsız bir dava açmaya hazırlanıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Mimarlar Odası ve Muğla Şehir Plancılar Odası'nın ise dava açmak için idari sürecin bitimini bekleyecekleri öğrenildi. Mahkemenin yürütmeyi durdurma talebi ile ilgili kararını, yeni yılın ilk günlerinde vermesi bekleniyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akyaka-davasinda-bakanliktan-savunma-istendi_183305.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!