Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Akzonobel, Grupo Orbis’i Satın Alıyor

AkzoNobel, Kolombiya merkezli boya ve kaplama şirketi Grupo Orbis’in satın alımına ilişkin anlaşma, global ve bölgesel ürün ve hizmet inovasyonunda değer yaratmanın yanı sıra, AkzoNobel’in hem müşterilerine daha fazla coğrafyada daha iyi hizmet sağlamasına hem de yeni pazarlara erişmesine imkân verecek.

yapi.com.tr
Akzonobel, Grupo Orbis’i Satın Alıyor

AkzoNobel, Kolombiya merkezli boya ve kaplama şirketi Grupo Orbis’in satın alımına ilişkin anlaşma ile Güney ve Orta Amerika’daki uzun vadeli varlığını daha da genişletiyor. Anlaşma, bu yılın sonuna kadar veya 2022 yılının başında alınması beklenen düzenleyici kuruluş onayının ardından tamamlanacak.

Güney Amerika, Orta Amerika ve Antiller’deki on ülkede varlığını sürdüren Grupo Orbis, yaklaşık 1,2 trilyon Kolombiya Pezosu (260 milyon Euro) tutarında konsolide gelire sahip. Satışa, Pintuco boya ve kaplama iş kolu, Andercol ve Poliquim (reçineler) ve Mundial (dağıtım ve hizmetler) de dahil.

AkzoNobel CEO’su Thierry Vanlancker, satın almanın global ölçekte lider konuma gelmeye yönelik Büyü & Yap stratejisi ile son derece uyumlu bir gelişme olduğunu kaydederek şunları söyledi; “Bu, birçok ülkenin önümüzdeki on yılda global büyümede ön sıralarda yer alan And bölgesi ve Orta Amerika’nın lider oyuncularından biri olarak yerimizi pekiştirerek tüm Güney Amerika genelindeki uzun dönemli varlığımızı genişletecek.”

Şirketin Güney Amerika Bölge Direktörü Daniel Campos ise, “Bu hem boyalar hem de kaplamalar genelinde cazip büyüme potansiyeli sunan tarihi bir fırsat. Andlar, Orta Amerika ve Antiller bölgelerinde, aralarında bölgenin en büyük üçüncü pazarı Kolombiya’nın da olduğu birçok yeni ülkede birbirini fazlasıyla tamamlayan coğrafi pozisyonlara erişebileceğiz,” şeklinde konuştu.

Anlaşma ile ilgili konuşan Grupo Orbis CEO’su Andres Bernal, “Bu anlaşma, Grupo Orbis şirketleri için önemli bir büyüme fırsatı sunuyor. Teknoloji ve inovasyon proje stoklarına erişim gibi birçok faydanın bulunduğuna çok inanıyoruz. Benzer şekilde, çalışanlarımızın ve büyütülmüş ve daha eksiksiz bir portföye erişebilecek müşterilerimizin gelişimi için harika fırsatlar görüyoruz.”

İki şirket aynı zamanda rengin dönüştürücü gücüne duyulan güçlü bir inancı ve sürdürülebilirlik konusunda son derece adanmış bir yaklaşımı da paylaşıyorlar. AkzoNobel’in “Let’s Colour” programının Pintuco Vakfı’nın uzmanlığı ile bir araya getirilmesi, bölgedeki toplumlar için hayat kalitesinin daha da iyileştirilmesi konusunda taze bir itici güç sağlayacak.

Planlanan işlem, son 18 ay içinde boya ve kaplama sektörü genelinde AkzoNobel tarafından gerçekleştirilen ve aralarında İspanya’da Titan Paints ve ABD’de New Nautical Coatings şirketlerinin de bulunduğu bir dizi satın almanın ardından geliyor.

 

*

AkzoNobel Hakkında

200 yılı aşkın süredir, yüzeylere hayat veren bir olasılıklar dünyasına öncülük ediyoruz. Boya üretiminde uzman olarak, her an ürünlerimizden birine sadece birkaç metre uzaklıkta olma ihtimaliniz oldukça yüksek. Dulux, International, Sikkens ve Interpon gibi markalardan oluşan birinci sınıf portföyümüz, dünyanın dört bir yanındaki müşterilerin güvenini kazanıyor. 150’yi aşkın ülkede faaliyet gösteren bir şirket olarak, gözümüzü global sektör liderliğine diktik. İki yüzyılı aşkın bir süredir geleceği keşfeden, en sürdürülebilir boya şirketinden de bu beklenir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akzonobel-grupo-orbisi-satin-aliyor_186108.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!