Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Alarko Carrier Türkiye’nin En Büyük Şirketleri Arasında

İklimlendirme sektörünün yenilikçi markalarından Alarko Carrier, Fortune Türkiye’nin 2008 yılından bu yana gerçekleştirdiği ve Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin listelendiği “Fortune 500 Türkiye 2020” listesinde yer aldı.

yapi.com.tr
Alarko Carrier Türkiye’nin En Büyük Şirketleri Arasında

67 yıldır iklimlendirme sektöründe faaliyet gösteren Alarko Carrier, her yıl Türkiye'nin en başarılı şirketlerini belirlendiği Fortune 500 listesinde geçtiğimiz yıla göre 62 basamak yükselerek 433. sırada yer aldı. Pandeminin etkisinde geçen 2020 yılını yüzde 35 büyümeyle kapattıkları belirten Alarko Carrier Genel Müdür Yardımcısı Hırant Kalataş; “2020 herkes gibi bizim içinde farklı bir tecrübe oldu. Pandemi yaşam tarzlarında büyük değişiklikler getirdi. Özellikle eve kapanılan dönemlerde iklimlendirme sektöründe farklı taleplerin oluştuğunu gördük. Kapalı alanlarda iç hava kalitesinin önemi oldukça arttı. Ayrıca bu dönemde yazlık bölgelerde kombi, kışlık yaşam alanlarında ise artan klima ihtiyacı öne çıktı. Biz Alarko Carrier olarak hem iç pazarın hem de ihracat yaptığımız 65 ülkenin ihtiyaçlarına yönelik ürünler geliştirmeye devam edeceğiz. Bu amaçla kaynak kullanımını azaltan, insana ve çevreye duyarlı enerji verimliliği yüksek ürünler geliştirerek büyümemizi sürdüreceğiz” dedi.

Alarko Carrier İSO İkinci 500 Listesinde de Yer Alıyor
İç ve dış pazarlarda daha aktif bir pazarlama stratejisi ile yıl sonu hedeflerine ulaşmayı amaçladıklarını belirten Hırant Kalataş; “Kurulduğumuz günden bu yana iklimlendirme sektörünün yenilikçi markası olarak yüksek teknoloji ürünler geliştiriyoruz. Bu amaçla 55 kişilik Ar-Ge ekibimiz üniversiteler ile ortak çalışmalar, testler gerçekleştiriyor.  Gelişim ve inovasyon odaklı çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Alarko Carrier olarak İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl gerçekleştirilen 'Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020' araştırma sonuçlarına göre bir önceki yıla kıyasla 100 basamak birden atlayarak 258. sıraya yükseldik. 2021 yılında da kârlılık, likidite ve operasyonel verimliliğimizden taviz vermeyerek hedeflerimize ulaşacağız” dedi.

*

Alarko Carrier Hakkında

Gebze ve Dudullu’da toplam 96.000 m2 alan üzerine kurulu üretim tesislerinde ısıtma, soğutma ve su basınçlandırma sistemlerinin üretimini sağlayan Alarko Carrier iklimlendirme sektörünün önemli üreticiler arasında yer alıyor. Ayrıca Alarko Carrier, dünyanın önde gelen üreticilerinin distribütörlüğünü yaparak bu ürünleri tüketicilerine sunuyor. Üretici kimliğinin yanı sıra Toshiba markasıyla bireysel klimaların, ısı pompalarının ve aynı zamanda Carrier ve Wolf marka ürünlerinin ithalatını ve satışını gerçekleştiriyor. Değişen tüketici ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda üstün teknolojili ürünler geliştiren Alarko Carrier, 5 kıtada 65 ülkeye ihracat yaparak global ölçekli projeleri ile Türkiye’ye değer katmaya devam ediyor. Müşteri odaklı hizmetini yurt içinde de sürdürerek ülke genelinde 262 bayi, 290 servis ve satış sonrası servis ağıyla tüketicisine ulaşıyor. 

Alarko Holding çatısı altında bulunan Alarko Carrier, lider ve bağımsız uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance’in yayımladığı “Türkiye’nin En Değerli 100 Markası” listesinde Isıtma-Soğutma-Havalandırma kategorisinde 4 yıl üst üste yer alan tek markadır.

İlk yerli kombi üreticilerinden olan Alarko Carrier, sektöründe SA 8000 ve Enerji Yönetim Standardı Belgesi (ISO 50001) alan İlk Türk Şirketidir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/alarko-carrier-turkiyenin-en-buyuk-sirketleri-arasinda_186297.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!