Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Alarko Carrier'den Kombi Kullanım Alışkanlıkları Araştırması

Alarko Carrier'ın Kombi Kullanım Alışkanlıkları Araştırması'na göre, Türkiye'deki kombi kullanıcılarının yüzde 28'i kombilerini doğru ve ekonomik kullanıyor. ERA Research tarafından 815 kişi ile görüşerek yapılan araştırmaya göre, kullanıcıların yüzde 24,9'u evdeyken ve evden çıkarken kombilerini normal ısı derecesinde açık tutarken, yüzde

yapi.com.tr / AA
Alarko Carrier'den Kombi Kullanım Alışkanlıkları Araştırması

Alarko Carrier'ın Kombi Kullanım Alışkanlıkları Araştırması'na göre, Türkiye'deki kombi kullanıcılarının yüzde 28'i kombilerini doğru ve ekonomik kullanıyor. ERA Research tarafından 815 kişi ile görüşerek yapılan araştırmaya göre, kullanıcıların yüzde 24,9'u evdeyken ve evden çıkarken kombilerini normal ısı derecesinde açık tutarken, yüzde 18,7'si, kombilerini evdeyken normal ısı derecesinde tutup, dışarı çıkarken kapatıyor.
    
Kombilerin evde iken normal ısı derecesinde çalıştırılması, evde olunmadığı zaman ise ekonomi sıcaklığına getirilmesi tavsiye edilirken, kullanıcıların yüzde 28,1'inin kombilerini buna uygun, doğru ve ekonomik şekilde kullanıyor. Katılımcıların yüzde 61'i gece yatarken de kombilerini aynı ısı ayarında bırakırken, yüzde 39'u kombilerinin ısı ayarlarını ekonomik seviyeye getiriyor.
    
Katılımcıların yüzde 24,8'i kombilerini 60 derece ve üzerinde çalıştırıyor. Kombinin 60 derece ve üzerinde çalışması, evin yaklaşık 23-24 derece sıcaklıkta tutulduğu anlamına geliyor. Oturma/salon sıcaklığının 20 derece olması gerektiği göz önüne alındığında, 60 derece ve üzeri kullanım, yüzde 18-24 arasında fazla yakıt tüketildiğini ortaya koyuyor.
    
Alarko Carrier Genel Müdür Yardımcısı Kemal Bıçakçı, kombi bakımının ihmal edilmemesi gerektiğine dikkati çekerek, ''Kombi kullanımında yapılan yanlışlar bütçelerimize zarar olarak yansıyor. Doğru kullanım ve ihmalsiz periyodik bakım kullanıcılara yüzde 15'in üzerinde tasarruf sağlar'' dedi.

ETİKETLER: firma enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/alarko-carrierden-kombi-kullanim-aliskanliklari-arastirmasi_89923.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!