Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aliağa-Menderes Metro Deneme Seferleri Başladı

İzmir'de, Aliağa-Menderes demiryolu hattının metro standardına çıkarılmasını sağlayacak projenin elektrifikasyon ve sinyalizasyon bölümünün tamamlandı

Yeni Asır
2 Aliağa-Menderes Metro Deneme Seferleri Başladı

zmir'de, Aliağa-Menderes demiryolu hattının metro standardına çıkarılmasını sağlayacak projenin elektrifikasyon ve sinyalizasyon bölümünün tamamlandığı bildirildi. Projenin elektrifikasyon ve sinyalizasyon kısmını üstlenen TCDD İzmir 3. Bölge Müdürü Sabahattin Eriş, 1999'da Büyükşehir Belediyesi ile yapılan anlaşmayla, istasyonların yapılması ve vagonların alınmasını belediyenin üstlendiğini, elektrifikasyon ve sinyalizasyon bölümünü ise kendilerinin yapmayı taahhüt ettiğini kaydetti. TCDD'nin sorumluluğundaki çalışmaları bitirdiğini belirterek, istasyonların yapılması ve vagonların alınması halinde yolcu taşımacılığına başlanabileceğini söyledi.
Döşenen enerji nakil hatlarını, 25 bin volt yüksek gerilimle ve İstanbul'dan getirilen elektrikli lokomotifi kullanarak test etmeye başladıklarını ifade eden Eriş, proje için Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü ile yaklaşık 250 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını bildirdi.


191 kilometre demiryolu
Proje kapsamında 54 kilometresi yeni hat olmak üzere 191 kilometre demiryolu döşediklerini ifade eden Eriş, "Çiğli-Menemen ve Şirinyer-Menderes arasındaki tek hat, çift hatta çıkarıldı. Menemen-Aliağa arasına da 26 kilometrelik yeni çift hat demiryolu döşedik. Hat boyunca 4 bin direk dikildi ve 250 makas yapıldı" dedi.

Kazalar tarih olacak
İzmir Sinyal ve Trafik İşletme Merkezi'nin, çift hatta çalıştırılacak elektrikli trenlerin yanı sıra hattan geçen ekspres ve yük trenlerini uzaktan kumandayla yönettiklerini kaydeden Eriş, "Banliyö trenlerini bilgisayarla uzaktan kumanda edecek yapı ve cihazlar da yerine konuldu. Trenler merkezden sevk ve idare edilebilecek. Bu sistem sayesinde tren kazaları tarihe karışacak" dedi.



http://www.yapi.com.tr/haberler/aliaga-menderes-metro-deneme-seferleri-basladi_8660.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • Bence,çok güzel bir proje olur, tüm aliaga halkı için çok güzel bir proje :D YANITLA
  • çok güzel bir uygulama fakat ne zaman kullanabilecegiz altın yol trafigi ömrümüzü yedi teşekkürler. YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!