Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Allianoi ve Turgutlu'ya Destek'

İzmir Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ, Ege İzcilik İhtisas Gençlik Kulübü'nün düzenlediği 'Allianoi İçin Son Çığlık' kültürel mirasların korunması projesine destek verdi.

BirGün Gazetesi



zmir Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ, Ege İzcilik İhtisas Gençlik Kulübü'nün düzenlediği 'Allianoi İçin Son Çığlık' kültürel mirasların korunması projesine destek verdi. I.Uluslararası Gençlik Buluşması Türkiye, Bulgaristan, Romanya, İtalya, İspanya ve Polonya'dan gelen, yaşları 18 ila 25 arasındaki 40 gencin katılımıyla başladı.

Ege'nin antik sağlık merkezi niteliği taşıyan ve yapımı süren Yortanlı Barajı suları altında kalacak olan Allianoi Antik Kenti'ni kurtarmanın çözüm yollarını arayan grup, kültürel mirasların korunması ve değerlendirilmesi için de yöntemler araştırıyor. Araştırmalarına destek için Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ'ı ziyaret eden 40 kişilik heyet Tunçağ ile birlikte Konak'ın tarihi yapılarını gezdi.

Oteller Sokağı, Basmane Semt Merkezi, Agora, Abacıoğlu Han'ı da gezdiren ve tarihi yapılar hakkında gruba bilgi veren Tunçağ Antik Sağlık Merkezi, Allianoi'yi sular altında kalmasını engellemek, günümüze kazandırmak ve halkın konu hakkında bilinçlenmesini sağlamak gibi duyarlı görevleri üstlenen gruba her türlü desteği vereceğini söyledi.

'ÇED raporu iptal edilsin'
Öte yandan Manisa'nın Turgutlu İlçesi Çaldağı'nda Bosphorus (Sardes) Nikel Madencilik tarafından işletilmesi planlanan Nikel Cevheri Zenginleştirme tesisi için Çevre ve Orman Bakanlığı'nca verilen ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) olumlu kararı hakkında iptal davası açıldı. 121 yurttaş ve dört meslek odası tarafından davanın açılması öncesinde madenin Gediz Nehri'ni ve yeraltı sularını kirleteceği, verilen ÇED olumlu belgesinin bir an önce iptal edilmesi istendi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/allianoi-ve-turgutluya-destek_58043.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!