Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Almanya Ilısu Barajı'nda 'Yokum' Dedi

Frankfurter Rundschau Gazetesi’nden yapılan son dakika açıklamasına göre, Türkiye kredi koşulları yerine getirmediği için Almanya'nın Ilısu Barajı'ndan çekildiğini açıkladı ve Türkiye saati ile 16.30’a kadar Alman hükümeti haberi yalanlamadı. Hasankeyf için destek veren Tarkan, Orhan Gencebay, Orhan Pamuk ve Yaşar Kemal'in de yer aldığı haberde,

yapi.com.tr
Almanya Ilısu Barajı'nda 'Yokum' Dedi Doğa Derneği, Ilısu Barajı'nı Kasım 2008'de Galatasaray eski postanesine astığı dev pankartla protesto etmişti.

Frankfurter Rundschau Gazetesi’nden yapılan son dakika açıklamasına göre, Türkiye kredi koşulları yerine getirmediği için Almanya'nın Ilısu Barajı'ndan çekildiğini açıkladı ve Türkiye saati ile 16.30’a kadar Alman hükümeti haberi yalanlamadı. Hasankeyf için destek veren Tarkan, Orhan Gencebay, Orhan Pamuk ve Yaşar Kemal'in de yer aldığı haberde, Almanya'daki ilgili bakanlıkların yaptıkları toplantı sonucu Ilısu Barajı'ndan çekilme kararı aldıkları belirtildi. Kredi koşullarını denetleyen komitenin Türkiye’ye yaptıkları ziyaretin sonunda projenin uluslar arası standartlardan çok uzak olduğu ortaya çıktı.

Doğa Derneği kampanya koordinatörü Erkut Ertürk “Kredi kuruluşları, Ilısu Barajı’na kredi verebilmek için, Türkiye Hükümetinin uygulaması gereken 153 şart belirlemişti. Zaman içerisinde bu şartların gerçekleştirilemeyeceği, Hasankeyf'in başka bir yere taşınamayacağı Avrupa tarafından da anlaşıldı. Biz de Türkiye Hükümetinden, bu yanlıştan derhal vazgeçerek Hasankeyf ve Dicle Vadisi'nin UNESCO Dünya Mirası Listesine dâhil edilmesi için yaptığımız çağrıyı bir kez daha yineliyoruz” dedi.

Doğa Derneği Başkanı Güven Eken ise “Hasankeyf Yok Olmasın kampanyası giderek büyüyor ve yok olmak üzere olan doğamızın ve kültürel mirasımızın sesi oluyor. Sonunda Avrupa bu sesi duyarak, doğru yolu seçti. Tüm Türkiye’yi ve dünyayı kampanyamıza destek vermeye çağırıyoruz” dedi

Dicle Vadisi ve Hasankeyf, tarihi zenginliklerin yanı sıra biyolojik çeşitliliği ve bölgeye has türleri nedeniyle de büyük önem taşımakta. Doğa Derneği ve çeşitli uzmanların yaptığı çalışmaya göre, eğer Ilısu baraj projesi hayata geçerse, bölgedeki beş önemli doğa alanı ve 400 kilometrelik nehir yatağını kapsayan doğal alanlar geri dönülmez bir biçimde zarar görmüş olacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/almanya-ilisu-barajinda-yokum-dedi_70049.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!