Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Almanya’da Faizler Düşük, Komisyon Yüksek

Alman Ekonomi Enstitüsünün (IW) araştırmasına göre, Almanya’da düşük faiz sayesinde ev almanın ucuza mal olmasına karşın özellikle komisyoncuların talep ettiği yüksek ücretler, ev satın alma işlemlerini zorlaştırıyor.

yapi.com.tr
Almanya’da Faizler Düşük, Komisyon Yüksek

Merkezi Köln’de bulunan Ekonomi Enstitüsü, Almanya’da konut alımlarındaki ek ücretlere ve komisyoncuların ücretlerine ilişkin araştırma yaptı. Araştırmaya ilişkin yapılan açıklamada, ülkede düşük faiz sayesinde ev almanın, neredeyse her yerde kiralardan daha ucuza mal olmasına karşın aracılık ücretlerinin bu süreçte önemli bir engel teşkil ettiği kaydedildi. Açıklamada, “Acil durum maliyetleri, arazi kaydı ve gelir vergisine ek olarak aracılık ücretleri önemli bir etkiye sahip. Örneğin; Berlin’de 200 bin euro değerindeki bir ev için komisyoncuya 14 bin euro ödemek gerekiyor” denildi.

Ev almak zorlaşıyor

Başkent Berlin’de dairelerin yaklaşık yüzde 80’inin komisyoncular tarafından sunulduğu, bu oranın Düsseldorf’ta 76, Köln’de 63, ülke genelinde 59 seviyesinde olduğu hatırlatılan açıklamada, bu duruma karşı tedbirler alınması gerektiği belirtildi.

IW Gayrimenkul Uzmanı Michael Voigtlaender, konuya ilişkin değerlendirmesinde, komisyon ücretlerinin yüksek olduğunu belirterek, bunun birçok insanın ev almasını gereksiz yere zorlaştırdığını vurguladı. Voigtlaender, “Yüksek ek masraflar, Almanların sadece yüzde 45’inin kendi konutlarında yaşadığı ve düşük faiz oranına rağmen daha fazla Alman’ın mülk edinemediği anlamına geliyor” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/almanyada-faizler-dusuk-komisyon-yuksek_155121.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!