Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Amsterdam’ın 9 Yaşındaki “Bisiklet Elçisi” İş Başında

Bir şehir, bisiklet sürücüsü bir çocuğun gözünden neye benzer? Amsterdam’da, şehrin en yeni “çocuk bisiklet elçisi” olan Lotta Crok ile bu konu hakkında fikir sahibi olunabilir.

yapi.com.tr
Amsterdam’ın 9 Yaşındaki “Bisiklet Elçisi” İş Başında

Haziran ayında, Amsterdam’ın Bisiklet Elçisi Katelijne Boerma, şehir içinde bisiklet süren bir çocuğun deneyimlerinin önemini belirtmek için “Çocuk Bisiklet Elçisi” pozisyonunu oluşturdu. 9 yaşındaki Lotto Crok, geçtiğimiz sene spesifik olarak çocuklar için oluşturduğu "ortak bisiklet kullanımı" fikri ile kazandığı bir yarışmanın sonucunda bu pozisyona seçildi. Çocuk Bisiklet Elçisi Lotto Crok, Amsterdam’ın Bisiklet Elçisi Katelijne Boerma'ya, 14 yaş altı 125.000 çocuk için şehrin daha güvenli hale getirilmesi konusunda fikirler verecek.

“Amsterdam’daki tüm çocuklar için bisiklet elçisi oldum”

Lotto Crok, Guardian’a yaptığı açıklamada; ”çocuklar için ortak bisiklet kullanım" fikrinin ailesiyle birlikte yaptıkları tren yolculuklarında oluştuğunu söyleyerek; tren yolculuklarından sonra hiçbir zaman kendi ölçülerine uygun bisiklet bulamadığından babasının arkasında, güvenli olmayan şekilde, bisiklete binmesinin bu fikrin gelişmesinde etkili olduğunu belirtti.

Ayrıca, ortak bisiklet programının Crok’un evinin yanındaki istasyona bir bisiklet konmasını önermesinin yeterli olmadığını söyleyerek, sadece kendi için başkan olmadığını, tüm Amsterdam çocukları için olduğunu belirtti. Crok aynı zamanda, çocukların, sokaklar haricinde bisiklete binmeyi öğrenebilecekleri bir bisiklet parkı yapmak istiyor. Amsterdam’da bisikletler ulaşımda ilk tercih ama Crok, Oslo’daki gibi şehir merkezinde araba kullanımının yasaklanması gibi uygulamaları kendi şehrinde de uygulamak istiyor. Boerma ise, “Şehre eğer bir çocuğun perspektifinden bakarsanız, bunu diğer herkes için de kabul edilebilir yaparsınız, eğer 8 yaş için tasarlarsanız, aynısını 88 yaş için de yapabilirsiniz” açıklamasında bulundu.

Streetsblog USA'den Angie Schmitt'in haberinden derlenmiştir. Foto: BYCS.org

http://www.yapi.com.tr/haberler/amsterdamin-9-yasindaki-bisiklet-elcisi-is-basinda_171801.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!