Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi'nde Ölçüm Çalışmaları Başladı

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesinin 1. etabını oluşturan Ankara-Eskişehir kesimindeki "yeni hızlı tren yolunun" ölçüm çalışmalarına dün başlandığı bildirildi.

Dünya Gazetesi



b>Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesinin 1. etabını oluşturan Ankara-Eskişehir kesimindeki "yeni hızlı tren yolunun" ölçüm çalışmalarına dün başlandığı bildirildi.

TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, alt ve üst yapı çalışmaları devam eden 1. etabın 289 kilometrelik bölümünde yol döşeme işlemlerinin bitirildiği anımsatıldı. Açıklamaya göre, ilk aşamada 100 kilometrelik bölümü ölçüm işlemlerine hazır hale getirilen yoldaki ölçümler, Archimed adlı ölçüm vagonuyla gerçekleştiriliyor. Bu dizi, saatte 0-230 kilometre seyir hızıyla ray kesitini, hattın geometrisini, ray ondülasyonunu, konfor ivmesini, gabari ölçümlerini, uydu aracılığıyla lokalizasyonu (bulunduğu kilometrenin tespiti) yapıyor.

Söz konusu hat kesiminde hattın geometrisine getirilme işlemleri tamamlandığında, 250 kilometre hıza ulaşıncaya kadar makinalı test ölçümleri sürecek. Bu ölçümlerde belirlenen aksaklıklar giderilerek yol, deneme sürüşlerine hazır hale getirilecek.

Hızlı hat 2 etaptan oluşuyor
Türkiye'nin ilk hızlı tren hattı olacak Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi, iki etaptan oluşuyor.

Projenin 1. etabını oluşturan Esenkent-Eskişehir kesiminin temeli, 8 Haziran 2003'te atılmış, yer tesliminin ardından altyapı çalışmalarına Şubat 2004'te başlanmıştı. 1. etap tamamlandığında Ankara-Eskişehir arasındaki ulaşım süresi, 1 saat 5 dakikaya düşecek. Projenin 2. etabı olan İnönü-Vezirhan ile Vezirhan-Köseköy kısımları tamamlandığında ise İstanbul-Ankara arasındaki seyahat süresi 3 saate inecek.

Hızlı trenle, karayolu, demiryolu ve havayolu trafiği açısından en yoğun yolcu ve yük aksı olan Ankara-İstanbul hattında demiryolunun rekabet şansının artmasının yanında, yolcu payının da yüzde 10'lardan yüzde 78'lere kadar çıkması öngörülüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankara-istanbul-hizli-tren-projesinde-olcum-calismalari-basladi_49277.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!