Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ankara YHT Gar'da Seferler Başlıyor

29 Ekim’de açılışı yapılan Ankara YHT Gar'da tarifeli seferler bugün itibarıyla başlıyor. Günlük 50 bin yolcuya hizmet verebilecek büyüklükte inşa edilen Gar, 8 katta oluşuyor.

yapı.com.tr/AA
Ankara YHT Gar'da Seferler Başlıyor

235 milyon dolar yatırım bedeline sahip Ankara YHT Gar'da 50 bin 644 metrekarelik kısım ticari alan olarak ayrıldı. 134 otel odası, 12 kiralanabilir ofis ve 217 kiralanabilir ticari alan yer alıyor. Günlük 50 bin yolcuya hizmet verebilecek büyüklükte inşa edilen ve toplam 8 kattan oluşuyor. Gar, bin 850'si kapalı, 60'ı açık olmak üzere toplamda bin 910 araçlık otopark kapasitesine sahip bulunuyor. Açılış töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı'nda günde 50 bin, yılda 15 milyon kişiye hizmet verileceğini belirterek, "Her türlü yaşam alanını barındırıyor. Türkiye'nin neresinden olursa olsun, Ankara YHT Garı'na gelenler, burada rahatlıkla zaman geçirebilecek, seyahat edebilecek, yolcularını karşılayabilecek ve uğurlayabilecekler" dedi.

Yılda 15 milyon kişiye hizmet verilecek

Ahmet Arslan, demiryollarının devlet politikası haline gelmesiyle Ankara-Konya, Ankara-Eskişehir, Ankara-İzmir ve Ankara-Sivas hatlarının peş peşe açıldığını ve açılacağını kaydederek, "Ankara YHT Garı'nda günde 50 bin, yılda 15 milyon kişiye hizmet verilecek" ifadelerini kullandı. Ankara YHT Garı'nın her türlü konfora sahip olduğuna dikkati çeken Arslan, "Her türlü yaşam alanını barındırıyor. Türkiye'nin neresinden olursa olsun, Ankara YHT Garı'na gelenler, burada rahatlıkla zaman geçirebilecek, seyahat edebilecek, yolcularını karşılayabilecek ve uğurlayabilecekler. Biz, bu 3 katı otopark ve peron olmak üzere 8 katlı garda yaşam alanları da oluşturduk. Garın 27 gişesi var" değerlendirmesinde bulundu.

Engelsiz gar tasarımı

Garın engelliler açısından "engelsiz" olacağını vurgulayan Arslan, şunları kaydetti: "Ünlü düşünür Emerson'un bir lafı var: 'Yapılırken heyecan duyulmayan işler, başarılamaz.' Sayın Cumhurbaşkanım, sizin heyecanınızı biliyoruz. Dolayısıyla her iş, sizin duyduğunuz heyecan, bize yansıması, 100 bin kişilik Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ailesine de yansıyor. Biz, bu heyecan ve şevkle bugün olduğunu gibi, bundan sonra da ortaya koyacağınız hedefler doğrultusunda büyük projeleri hızlı bir şekilde bitirip, insanımızın hizmetine sunacağız. Himayenize, desteklerinize çok teşekkür ediyoruz. Bu garımız Ankara'ya, Türkiye'ye hayırlı olsun."

Ulaştırma,Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan

Yap-işlet-devret modeliyle yapıldı

Kolin Holding Yönetim Kurulu Üyesi Celal Koloğlu da sorumluluk bilinciyle, iyi niyetli iş adamları olarak ve kalite kavramını önemseyerek işleri zamanında tamamladıklarını söyledi. Yatırımları kısa sürede ekonomiye kazandırdıklarını anlatan Koloğlu, Ankara YHT Garı'nı da ulaştırmanın marka projelerinden birisi olarak iki yıl gibi kısa sürede tamamlandıklarını vurguladı. Koloğlu, ilk defa "yap-işlet-devret" modeliyle yapılan garın, teknolojik ve yenilikçi, örnek bir eser olduğuna işaret ederek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, bu projenin mimarlarıdırlar. Bakanımız Sayın Ahmet Arslan da göreve geldiği ilk günden itibaren projenin tamamlanmasında bizleri hep teşvik etmiştir. Bu projeye desteklerinden dolayı devlet büyüklerimize şükranlarımızı arz ediyoruz." diye konuştu. Demiryollarının, raylardan ve trenlerden ibaret olmadığına dikkati çeken Koloğlu, şunları kaydetti: "Ona hayat veren garlar vardır. Ankara Garı da tarihi binasıyla çok güzel bir yapıdır ama Ankara Hızlı Tren Garı, yüksek hızlı trenlerimize ve teknolojik sisteme uygun bir eserdir. Bir taraftan ona hayat veren tarihi dokusu, diğer taraftan modern hayatın gereklerine uygun olarak, Ankaralılara hizmet verecek. Sadece bir durak değil, Ankara’nın yeni kavuşma ve buluşma noktası olacak.”

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankara-yht-garda-seferler-basliyor_151632.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!