Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Edirne-İstanbul Arası Hızlı Trenle 1 Saatten Az Olacak!

Edirne Valisi Özdemir İstanbul- Edirne arasının hızlı trenle 1 saatten az olacağını belirterek "Tarihteki İpek Yolu güzergahları ve ekonomik anlamdaki güzergahlara bakıldığında, Edirne hem hızlı trenle hem de diğer ulaşım araçlarıyla, üçüncü köprünün yapılmasından sonra çok daha dünyayla entegre olmuş şehir olacak" dedi.

yapi.com.tr
Edirne-İstanbul Arası Hızlı Trenle 1 Saatten Az Olacak!

DHA'nın haberine göre, Edirne Valisi Günay Özdemir, 3 yıl sonra hızlı trenin  hizmete başlamasıyla Edirne-İstanbul arası yolculukların 1 saatten az bir süreye  ineceğini belirterek,  "Tarihteki İpek Yolu güzergahları ve ekonomik anlamdaki  güzergahlara bakıldığında, Edirne hem hızlı trenle hem de diğer ulaşım  araçlarıyla, üçüncü köprünün yapılmasından sonra çok daha dünyayla entegre olmuş  şehir olacak." dedi.

Özdemir, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Edirne Belediyesi, ETSO konferans salonunda düzenlenen "Ekonomi Zirvesi"nde, kentin konumu itibariyle hem Avrupa'ya hem de İstanbul'a  hitap edebildiğini anlattı.

Edirne'nin tarihsel anlamda da medeniyetlerin dünyaya yayıldığı bir  merkez olduğunu belirten Özdemir, Edirne'nin Osmanlı'nın kurulduğu bütün inanç ve  düşüncelerin ortak yaşama biçimi oluşturduğu bir şehir olduğunu ifade etti.

Özdemir, şöyle konuştu:

"Hızlı trenin bu sene içerisinde ihalesi yapılacak. 2020 yılında  hizmete girdiğinde İstanbul'a ulaşım 45 dakika veya 1 saate düşecek. Çanakkale  Köprüsü yapıldığı zaman, Çanakkale'den İstanbul'a gelen ulaşımın yine  Keşan-Tekirdağ bölgesinden geçerek İstanbul ve İzmir'le böyle bir bağlantımız  olacak. Tarihteki İpek Yolu güzergahları ve ekonomik anlamdaki güzergahlara  bakıldığında, Edirne hem hızlı trenle hem de diğer ulaşım araçlarıyla, üçüncü  köprünün yapılmasından sonra çok daha dünya ile entegre olmuş şehir olacak"

"Turist sayısı 10 milyona çıkacak"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da kentin, tarihi açıdan  dünyadaki sayılı şehirlerden olduğunu belirtti.

Edirne'nin her yıl çok sayıda turist aldığını ancak turistlerden elde  edilen gelirin düşük olduğunu aktaran Gürkan, kentin tanıtımı ve pazarlanması  açısından herkese görev düştüğünü kaydetti.

Gürkan, Edirne'nin gelecek 10 yıldaki turist sayısını 10 milyona  çıkaracaklarını kaydetti.

ETİKETLER: Edirne YHT
http://www.yapi.com.tr/haberler/edirne-istanbul-arasi-hizli-trenle-1-saatten-az-olacak_156893.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!