Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankara'da Barınma Hakkı için Eylem

Barınma Hakkı Meclisi üyeleri, Dikmen Vadisi sakinleri, 'Afet Yasası'na karşı tepki göstermek amacıyla Ankara'da sokaklardaydı. Kurtuluş Parkı önünde saat 13.30'da bir araya gelen yüzlerce insan, çıkarılan yasa karşısında öfke doluydu. Kurulan serbest kürsüde konuşan hemen herkes, "Evlerimizi size teslim etmeyeceğiz" diyordu.

yapi.com.tr
Ankara'da Barınma Hakkı için Eylem

Barınma Hakkı Meclisi üyeleri, Dikmen Vadisi sakinleri, 'Afet Yasası'na karşı tepki göstermek amacıyla Ankara'da sokaklardaydı. Kurtuluş Parkı önünde saat 13.30'da bir araya gelen yüzlerce insan, çıkarılan yasa karşısında öfke doluydu. bianet'ten Serhat Korkmaz'ın haberine göre, kurulan serbest kürsüde konuşan hemen herkes, "Evlerimizi size teslim etmeyeceğiz" diyordu.

"Evimi vermem"

bianet'e konuşan 55 yaşındaki Sultan İkiz de o isimlerden biri. Dikmen Vadisi sakinlerinden. Eşi geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiş. "Ölürüm de evimi onlara teslim etmem" diyor. Ve ekliyor: "Onların çocukları yok mu? Çocuklarımızı evsiz bırakmasınlar."



Eyleme destek veren ve bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Levent Gök'se kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını ancak yapılanın rantsal dönüşüm olduğunu söyledi.

"Halkın barınma hakkı var" ve "Afet değil rant yasası" yazılı dövizleri taşıyan yüzlerce insan, Kurtuluş Parkı'ndan Ziya Gökalp Caddesine yürüdü.

"Evimizden ve bedenimizden elini çek"

Burada bir konuşma yapan TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Orhan Sarıaltun, "Afet Yasası" ile kıyılarımızın, ormanlarımızın ve yaylalarımızın risk altında olduğunu belirtti.

"Artık nerede para varsa, orada kentsel dönüşüm olacak. Deprem korkusu yaratılarak insanların gözünde bu yasa meşrulaştırmaya çalışılacak. Bu yasa kabul edilemez."

"Bu rant öyle bir rant ki onlar için her yer afet alanı" diyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan da bu yasa karşısında sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Dikmen Vadisi sakini Sultan Biçersever ise "Evimizden ve bedenimizden elini çek Başbakan" diye konuştu.

"Sonuna kadar direneceğiz"

Barınma Hakkı Meclisi adına basın açıklamasını okuyan Candaş Türkyılmaz, "Afet Yasası" ile arsaların yağmalanacağını dile getirdi.

"Afetle mücadele etmek istiyorlarsa, yürürlükte olan imar mevzuatını uygulamaları yeterlidir. Bu yasa özünde yağma yasasıdır, talan yasasıdır. Mahallelerimizin rant değeri arttığı için, göz diktiler ele geçirmeye çalışıyorlar. Önce evlerimizi ellerimizden alacaklar sonra bize yeniden satacaklar. Ne güzel değil mi mecburi müşteri?"

Türkyılmaz, Barınma Hakkı Meclisi olarak "Afet Yasası"na karşı ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle direneceklerini söyledi.

"Bize 'Ne istiyorsunuz?' diye soruyorlar. En kutsal şeyi istiyoruz: Hakkımızı istiyoruz. 'Hakkımızı size yedirmeyeceğiz' diyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankarada-barinma-hakki-icin-eylem_100446.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!