Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dikmen Meydan Savaşı!

Ankara'da kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan Dikmen Vadisi'ne sabah saatlerinden itibaren yıkım için bölgeye gelen çevik kuvvet destekli yıkım ekipleri ile bölge halkı arasında gerginlik yaşandı. Yıkıma direnen vatandaşlar polisi taş yağmuruna tutunca, çevik kuvvet ekipleri biber gazı ile müdahale etti.

Radikal Gazetesi
Dikmen Meydan Savaşı!

Ankara Dikmen Vadisinde sabah erken saatlerde çevik kuvvet desteğinde gelen yıkım ekipleri belirlenen gecekonduları yıkmak istedi. Yıkım ekiplerini gören mahalle sakinleri direnişe geçti. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri, mahalle sakinleri ile yıkım ekipleri arasında önlem aldı. Yıkımı gerçekleştirecek olan kepçenin mahalleye girmesi ile birlikte , mahalle halkı polisi ve yıkım ekiplerini taş yağmuruna tuttu.

Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri biber gazı ile direniş gösteren mahalle halkına biber gazı ile müdahale etti. Bazı mahalle halkının eşyalarını ateşe vermesi dikkat çekti. Çıkan ufak çaplı yangınlar itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Çıkan olaylarda atılan taşlardan bir çevik kuvvet polisi yaralanarak, hastanede tedavi altına alındı. Yıkımlar çıkan olaylar nedeniyle belediye ekipleri tarafından bir hafta süre ile ertelendi. (dha)

http://www.yapi.com.tr/haberler/dikmen-meydan-savasi_88136.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!